Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Μεταμεσονύχτια κορονοπάρτι στη Θεσσαλονίκη – «Νέο» στέκι η αρχαία ρωμαϊκή αγορά

Μεταμεσονύχτια κορονοπάρτι στη Θεσσαλονίκη – «Νέο» στέκι η αρχαία ρωμαϊκή αγορά

Στα πρόθυρα του εγκεφαλικού… κάτοικοι και επαγγελματίες στην οδό Αγνώστου Στρατιώτη, στην αρχαία ρωμαϊκή αγορά, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Αιτία, τα κορονοπάρτι κατά τη διάρκεια της νύχτας, παρά το γεγονός ότι βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 23:00 αλλά και τα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Εκατοντάδες άτομα μετατρέπουν κάθε βράδυ την περιοχή της αρχαίας ρωμαϊκής αγοράς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε υπαίθριο κλαμπ, αγνοώντας όλα τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας, όπως προκύπτει από ρεπορτάζ του Voria.gr.

Οι καταγγελίες είναι χαρακτηριστικές της κατάστασης που βιώνουν οι κάτοικοι εδώ και ένα χρόνο, οπότε και η γειτονιά τους μετατράπηκε σε ένα απέραντο κλαμπ, με μουσική από ανοιχτά αυτοκίνητα, ποτά και ξέφρενη διασκέδαση μέχρι πρωίας.

Αγανακτισμένοι κάτοικοι αναφέρουν ότι έχει καταλυθεί κάθε έννοια του δημοσίου χώρου από άτομα, όπως καταγγέλλουν, «με φασίζουσα νοοτροπία, που με το έτσι θέλω, διαταράσσουν την κοινή ησυχία, βρομίζουν με ακαθαρσίες και δεν δέχονται να ακούσουν οποιαδήποτε λέξη διαταράσσει τη δική τους κοσμοθεωρία, όπως λόγου χάρη να μην κάθονται μέρα μεσημέρι μπροστά στις εισόδους των ανοικτών καταστημάτων».

Κορονοπάρτι με αλκοόλ και «ουσίες»… 

Θεσσαλονικείς που θέλουν να κρατήσουν την ανωνυμία τους περιγράφουν σκηνές απείρου κάλλους, με άτομα να πίνουν, να καπνίζουν κάνναβη, ακόμη και να κάνουν την ανάγκη τους μπροστά στις εισόδους καταστημάτων και πολυκατοικιών.

«Αυτά που γίνονται δεν μας τιμούν, σαν ανθρώπινες αξίες και σαν οντότητες», λέει κάτοικος.

Αναφορικά με την παρουσία της αστυνομίας και τα εκατοντάδες τηλεφωνήματα στην Άμεση Δράση ώστε να επέμβει, οι περιγραφές είναι αφοπλιστικές: «Η παρουσία της αστυνομίας μέσα σε αυτόν τον χρόνο ήταν μια και μοναδική φορά, παραμονές του Αγ. Δημητρίου, όταν ήρθε και διέλυσε το πλήθος».

Και όλα αυτά να συμβαίνουν δίπλα σε έναν σπουδαίο αρχαιολογικό χώρο με τεράστια επισκεψιμότητα, προσβάλοντας την ιστορία, τον πολιτισμό και την αισθητική της Θεσσαλονίκης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις