Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πρώτος συρμός – Τα βαγόνια, οι ταχύτητες και οι ανέσεις [pics, video]

Μετρό Θεσσαλονίκη: Αυτός είναι ο πρώτος συρμός – Τα βαγόνια, οι ταχύτητες και οι ανέσεις [pics, video]

Αυτός ο πρώτος συρμός θα χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες δοκιμές του Μετρό Θεσσαλονίκης. Tα δοκιμαστικά δρομολόγια θα αρχίσουν το Φθινόπωρο…

Το Μετρό Θεσσαλονίκης, ετοιμάζεται να μπει στη ζωή των κατοίκων της πόλης. Σε πανηγυρικό κλίμα θα γίνει η τοποθέτηση του πρώτου συρμού, στις ράγες του αμαξοστασίου της Πυλαίας, παρουσία του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστου Σπίρτζη.

Στο χώρο τοποθετήθηκε ειδική σιδηροτροχιά, εν είδει σιδερένιας ράμπας, ειδικά για την υποδοχή του συρμού, κατά την εκφόρτωσή του από τους τράκτορες. Ο συρμός ξεκίνησε από τη Νότια Ιταλία, έφτασε με καράβι στην Ηγουμενίτσα και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη Θεσσαλονίκη με τράκτορες.

Ο πρώτος συρμός περιλαμβάνει 4 βαγόνια. Το συνολικό μήκος του συρμού είναι 51 μέτρα, ενώ κάθε βαγόνι έχει μήκος περίπου 12,5 μέτρων.

Αυτός ο πρώτος συρμός θα χρησιμοποιηθεί για τις πρώτες δοκιμές του Μετρό Θεσσαλονίκης. Tα δοκιμαστικά δρομολόγια θα αρχίσουν το Φθινόπωρο, ενώ στο επόμενο διάστημα θα έρχονται σταδιακά οι 18 συρμοί, ώστε να είναι στην πόλη, στο τέλος του 2020, όταν θα αρχίσει η λειτουργία του Μετρό.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Αυτός είναι ο πρώτος συρμός

Οι συρμοί θα είναι αυτόματοι πλήρως κλιματιζόμενοι και χωρίς οδηγό. Ο συρμός θα μπορεί να αναπτύξει μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ την ώρα και υπολογίζεται ότι θα έχει μέση εμπορική ταχύτητα 30 χλμ την ώρα.

Η δε χρονοαπόσταση μεταξύ των συρμών θα είναι 1,5 λεπτό, κάτι που σημαίνει ότι με χωρητικότητα 450 επιβατών (περίπου 100 καθήμενων) ανά συρμό το μετρό Θεσσαλονίκης θα μπορεί σε πλήρη λειτουργία και σε ώρα αιχμής να μεταφέρει 18.000 επιβάτες ανά ώρα και ανά κατεύθυνση.

Πηγή: voria.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις