Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κοσμοσυρροή για ξενάγηση στον σταθμό «Αγία Σοφία» – Παρών και ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μετρό Θεσσαλονίκης: Κοσμοσυρροή για ξενάγηση στον σταθμό «Αγία Σοφία» – Παρών και ο Χρήστος Σταϊκούρας

Ο σταθμός «Αγία Σοφία» άνοιξε και εκατοντάδες άτομα έσπευσαν να ξεναγηθούν. Ανάμεσά τους και ο Χρήστος Σταϊκούρας. Αντίστροφη μέτρηση για τη λειτουργία του Μετρό Θεσσαλονίκης

Η Ελληνικό Μετρό Α.Ε. άνοιξε τις εγκαταστάσεις του σταθμού «Αγία Σοφία» στην Θεσσαλονίκη, δίνοντας τη δυνατότητα στους πολίτες να περιηγηθούν στους χώρους του Μετρό Θεσσαλονίκης. Παράλληλα οι επισκέπτες είδαν από κοντά δύο από τους υπερσύγχρονους συρμούς που είναι σταθμευμένοι στην αποβάθρα του σταθμού.

Για την πρόσβαση στις εγκαταστάσεις, θα είναι ανοιχτές και οι δύο είσοδοι του σταθμού «Αγία Σοφία» στη συμβολή των οδών Εγνατίας και Αγίας Σοφίας, με την είσοδο να είναι δωρεάν, τις φωτογραφήσεις και τη λήψη βίντεο να επιτρέπονται και τις ώρες επίσκεψης να έχουν οριστεί από τις δέκα το πρωί, μέχρι και τις τέσσερις το απόγευμα.

Σύμφωνα με τους κανόνες των διοργανωτών, οι επισκέπτες θα πρέπει να προσέρχονται εγκαίρως, ώστε να μην χάσουν τις ξεναγήσεις που θα γίνονται εντός του προαναφερόμενου ωραρίου, ενώ για την περιήγηση στον σταθμό, θα πρέπει να ακολουθούνται αποκλειστικά οι προδιαγεγραμμένες διαδρομές, καθώς πρόκειται για χώρο με ιδιαίτερες απαιτήσεις ασφαλείας αφού, μέχρι την παράδοσή του, διατηρεί τον εργοταξιακό χαρακτήρα.

Όσοι δεν συμμορφώνονται με τις οδηγίες θα καλούνται να απομακρυνθούν, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Ανάμεσα σε εκείνους που επισκέφθηκαν τον σταθμό «Αγία Σοφία» στην Θεσσαλονίκη και ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας. Αφού ενημερώθηκε για τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και παρακολούθησε τις ξεναγήσεις, τόνισε σε δηλώσεις του ότι η δέσμευση της κυβέρνησης για την παράδοση του έργου στο δεύτερο εξάμηνο του 2024 παραμένει στο ακέραιο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις