Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Μια εβδομάδα χωρίς νερό η Αγιάσος Λέσβου – Δίψασαν και στην Ξάνθη

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η περιοχή με τις περισσότερες πηγές νερού στη Λέσβο, η ορεινή Αγιάσος, για ακόμη μία φορά δίψασε εξ αιτίας βλάβης που προκλήθηκε απ’ την πτώση κεραυνού τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και που κατάφερε να αποκατασταθεί μόλις χθες το μεσημέρι.

Όπως είπαν ο αντιδήμαρχος Αγιάσου, Γιώργος Βουνάτσος και ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας, Γιάννης Άνεμος στην ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ, με την πτώση του κεραυνού έπεσε η ασφάλεια στο αντλιοστάσιο στην περιοχή της Καρκαβούρας και σταμάτησε απ’ τα ξημερώματα του Σαββάτου η άντληση νερού.
Το νερό αυτό πηγαίνει στη δεξαμενή στην περιοχή πίσω απ’ το ίδρυμα και στη συνέχεια υδροδοτεί το πάνω τμήμα του οικισμού.
Ο κεραυνός, όπως διαπιστώθηκε, προκάλεσε βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ στην ευρύτερη περιοχή. Το αποτέλεσμα ήταν, όπως διαβάζουμε στο LesvosPost, να χρειαστεί να επέμβει συνεργείο για την αποκατάστασή της.Κι όταν όμως επανήλθε η ηλεκτροδότηση, το αντλιοστάσιο δε δούλεψε, αφού είχε καταστραφεί μέρος του όλου μηχανισμού..

Λόγω και της αργίας που μεσολάβησε, όπως σημείωσε ο κ. Άνεμος, έγινε ακόμη πιο δύσκολη η εξεύρεση λύσης, ενώ συμφώνησε και ο ίδιος πως θα πρέπει να υπάρξει οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος.
Χθες το πρωί, ολιγομελής αντιπροσωπεία κατοίκων της Αγιάσου για το θέμα του νερού ενημέρωσε προσωπικά το Δημήτρη Βουνάτσο, απ’ τον οποίο και ζήτησε να παρέμβει ώστε να πάψει το βασικό αγαθό του νερού να είναι για το ένα τρίτο των κατοίκων του χωριού έρμαιο ενός κεραυνού.

Χωρίς νερό και στην Ξάνθη!

Χωρίς νερό έμεινε ένα μεγάλο κομμάτι της Ξάνθης από νωρίς το πρωί της Πέμπτης μετά από βλάβη που παρουσιάστηκε στον Κεντρικό Αγωγό Ύδρευσης του Νομού στην περιοχή του Τυμπάνου.

Όπως διαβάζουμε στο ThrakiToday, συνεργεία της ΔΕΥΑΞ πήγαν στο σημείο της βλάβης επιχειρώντας την άμεση επιδιόρθωση της, καθώς το πρόβλημα είχε ήδη γίνει αισθητά έντονο σε πολλές περιοχές της Ξάνθης, που έμεναν χωρίς νερό.
Το πρόβλημα όμως δε λύθηκε, παρά μόνο μετά από αρκετές ώρες με αποτέλεσμα πολλοί από τους κατοίκους να δυσφορούν προσπαθώντας να ενημερωθούν σχετικά με την πολύωρη έλλειψη νερού…

Το απόγευμα της Πέμπτης τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ κατάφεραν να αποκαταστήσουν τη βλάβη με την παροχή του νερού να ξεκινάει σταδιακά, χωρίς ωστόσο μέχρι στιγμής να έχει επανέλθει πλήρως.

Διαβάστε ακόμα:

Λακωνία: Η μεγάλη μεταφορά λαθραίων τσιγάρων έπεσε σε… μπλόκο αστυνομικών – Ένα εκατομμύριο η ζημιά για το κράτος! ΦΩΤΟ

Θα γίνει κέντρο κράτησης μεταναστών το ΠΙΚΠΑ Μυτιλήνης;

“Καμπάνα” για τον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας – 3,5 χρόνια φυλάκιση για παράβαση καθήκοντος

Διδυμότειχο: Εκκλησία “ντύθηκε” με ελληνική σημαία – ΦΩΤΟ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε