Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μήλος: Η οικογένεια του βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά επέβαινε στη θαλαμηγό

Μήλος: Η οικογένεια του βουλευτή Γιώργου Βαγιωνά επέβαινε στη θαλαμηγό
parianostypos.gr

Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της οικογένειας που επέβαινε σε θαλαμηγό ανοιχτά της Μήλου. Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Πέμπτης η θαλαμηγός βούλιαξε, με αποτέλεσμα 17 συνολικά άνθρωποι να βρεθούν στο νερό.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Newsit, στη θαλαμηγό επέβαινε η οικογένεια του βουλευτή Χαλκιδικής της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργου Βαγιωνά.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.  

Πληροφορίες αναφέρουν πως από το ναυάγιο τραυματίστηκε ένας άνδρας 58 ετών. Συγκεκριμένα, φέρει θλαστικό τραύμα στο κεφάλι και μεταφέρθηκε για περαιτέρω εξετάσεις στο Κέντρο Υγείας Μήλου. Η κατάσταση της υγείας του δεν εμπνέει ανησυχία. Στο Κέντρο Υγείας μεταβαίνουν για προληπτικό έλεγχο και οι υπόλοιποι ναυαγοί.

Το χρονικό

Νωρίς το μεσημέρι, η θαλαμηγός εξέπεμψε σήμα SOS και από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, πλοία που βρίσκονταν στην περιοχή και δύο ελικόπτερα. Λίγο αργότερα και οι 17 βρίσκονταν σε παραπλέοντα πλοία. 

Δείτε φωτογραφίες από την επιχείρηση διάσωσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει.

Ρεπορτάζ: Αλεξάνδρα Αθανασίου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις