Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μήλος: Υπό βρετανική σημαία η θαλαμηγός που βυθίστηκε

Μήλος: Υπό βρετανική σημαία η θαλαμηγός που βυθίστηκε

Υπό βρετανική σημαία ήταν το σκάφος που βυθίστηκε ανοιχτά της Μήλου με τους 17 επιβαίνοντες, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ.

Σε δήλωσή του, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης έδωσε συγχαρητήρια στα στελέχη του Λιμενικού Σώματος για την έγκαιρη και αποτελεσματική επιχείρηση διάσωσης, αλλά και στο πλήρωμα του Sea Jet 2 την εταιρείας SEAJETS που έσπευσε να βοηθήσει.

Υπενθυμίζεται πως και οι 17 Έλληνες επιβαίνοντες είναι σώοι και καλά στην υγεία τους, μεταξύ των οποίων τρεις ανήλικοι.

H επιχείρηση περισυλλογής των ατόμων που βρέθηκαν στη θάλασσα πραγματοποιήθηκε από το επιβατηγό ταχύπλοο πλοίο sea jet 2, ένα φορτηγό πλοίο και μία λάντζα, στην οποία επέβαινε στέλεχος του Λιμενικού Σώματος.

Η θαλαμηγός εξέπεμψε σήμα SOS και από την πρώτη στιγμή που ειδοποιήθηκε το Λιμενικό Σώμα ξεκίνησε μεγάλη επιχείρηση με πλωτά του ΛΣ, ιδιωτικά σκάφη, παραπλέοντα πλοία και δύο ελικόπτερα.

Το ακριβές σημείο του ναυτικού ατυχήματος εντοπίζεται 16 ναυτικά μίλια βοριοδυτικά της Μήλου, όπου πνέουν άνεμοι με ένταση 4 με 5 μποφόρ.

Μιλώντας στο newsit.gr o Δήμαρχος Μήλου Μανώλης Μικέλης, ανέφερε πως «o δήμος και η περιφέρεια θα τους φροντίσει όλους! Είναι καλά στην υγεία τους! Είχαμε μόνο δυο μικροτραυματισμούς αλλά ευτυχώς όλα πήγαν καλά». 

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ/ με πληροφορίες απο: ΑΠΕ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις