Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

“Μήνυμα” Χρυσοχοΐδη στους μετανάστες: Κανείς δε θα φύγει από τη Λέσβο αν δεν περάσει από το Καρά Τεπέ

“Μήνυμα” Χρυσοχοΐδη στους μετανάστες: Κανείς δε θα φύγει από τη Λέσβο αν δεν περάσει από το Καρά Τεπέ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Αιχμηρή είναι η δήλωση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για τους πρόσφυγες και μετανάστες που δεν επιθυμούν να παραμείνουν στην Λέσβο και συγκεκριμένα στη νέα κλειστή δομή, στην περιοχή του Καρα Τεπε.

“Κανείς δε θα φύγει από τη Λέσβο, εάν πρώτα δεν περάσει από το Καρά Τεπε” δήλωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης προειδοποίησε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες πως δεν πρόκειται να φύγουν από την Λέσβο, εάν πρώτα δεν καταγραφούν στην κλειστή δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης που βρίσκεται στην Λέσβο, επεσήμανε πως: “… Δεν υπάρχει τέτοια συζήτηση να μην μπουν στον καταυλισμό, δεν υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορεί κανείς έξω χωρίς να έχει τα νόμιμα έγγραφα, θα συμμορφωθούν όλοι γιατί έτσι ορίζει ο ευρωπαϊκός και ο ελληνικός νόμος”.

Παράλληλα από το πρωί σήμερα μοιράζονται φυλλάδια σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε διάφορες γλώσσες, ώστε να ενημερωθούν για τη νέα δομή, για την οποία η Κυβέρνηση διαμηνύει προς πάσα κατεύθυνση πως θα τηρηθούν αυστηρά οι κανόνες της υγιεινής και της περίθαλψης των φιλοξενουμένων, ώστε να έχουν μια ανθρώπινη διαμονή.

Σύμφωνα με τον κ. Χρυσοχοΐδη, τους τελευταίους μήνες οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο έχουν μειωθεί από 23.000 σε 12.000. Ακόμη 2.000 άτομα θα φύγουν τις επόμενες ημέρες, σχεδιάζεται μέχρι τα Χριστούγεννα να φύγουν οι μισοί και οι υπόλοιποι μέχρι το Πάσχα.

Επειδή δεν υπάρχουν πλέον ροές καθώς φυλάσσονται και τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα, θα μείνουν ελάχιστοι στο νησί είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης. 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις