Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Μιχάλης Λεμπιδάκης: Τα “όπλα” που είχε μαζί του στην εξάμηνη ομηρεία του – Οι ψύλλοι και το μιτάτο που τον μετέφεραν οι απαγωγείς!

Μιχάλης Λεμπιδάκης

– Όλα όσα διηγήθηκε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στους δικούς του ανθρώπους για τις 186 ημέρες στα χέρια των απαγωγέων του
– Αγνώριστος και φανερά συγκινημένος από την ταλαιπωρία έπεσε στην αγκαλιά των εργαζομένων του στα Πλαστικά Κρήτης
– Οι νέες δηλώσεις του μπροστά στους υπαλλήλους που τον χειροκροτούσαν
– Η πρώτη νύχτα και η εξομολόγηση του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Λεπτομέρειες από την περιπέτεια που έζησε επι έξι μήνες στα χέρια των απαγωγέων του διηγήθηκε ο επιχειρηματίας Μιχάλης Λεμπιδάκης σε δικούς του ανθρώπους.

Το πρώτο βράδυ που πέρασε μετά από 186 ημέρες με τους δικούς του ανθρώπους στο σπίτι του, μιλούσε μαζί τους έως αργά τη νύχτα για την δραματική περιπέτειά του και τα όσα υπέφερε στην εξάμηνη ομηρία του.

Ο Λεμπιδάκης της υπομονής

Όπλα του, η υπομονή, η σύνεση και η ψυχραιμία. Και ο Μιχάλης Λεμπιδάκης τα κατάφερε.

Όπως έχει πει, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης στην εξάμηνη ομηρία του μεταφέρθηκε σε 5 διαφορετικά κρησφύγετα των απαγωγέων στην Κρήτη, μεταξύ των οποίων και ένα μιτάτο, όπου υπήρχαν πολλοί ψύλλοι, που τον ταλαιπώρησαν αφάνταστα.

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης επέστρεψε συγκινημένος στο εργοστάσιό του

Μετά την πρώτη νύχτα στην αγκαλιά της οικογένειας του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης θέλησε να βρεθεί στο εργοστάσιο των Πλαστικών Κρήτης. Εμφανώς συγκινημένος ο Κρητικός επιχειρηματίας συναντήθηκε με τους εργαζομένους αγκαλιάζοντας τους έναν έναν στην είσοδο, με τους ίδιους να τον υποδέχονται ζεστά.

Φανερά αδυνατισμένος και ταλαιπωρημένος από την περιπέτεια που έζησε στάθηκε στην είσοδο του εργοστασίου και πόζαρε μαζί τους. Η ψυχολογική του κατάσταση βελτιώνεται αλλά ακόμα υπάρχει δρόμος μέχρι να επανέλθει πλήρως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Για την ώρα παραμένει σκιά του εαυτού του.

Και άλλες εικόνες από την επιστροφή του Μιχάλη Λεμπιδάκη

https://www.youtube.com/watch?v=m2XBkva86f8

Ο ίδιος πάντως τονίζει πως ώρα με την ώρα αισθάνεται καλύτερα. Η υποδοχή των εργαζομένων του έφτιαξε ακόμα περισσότερο τη διάθεση. Κάτι που φάνηκε και είπε και ο ίδιος. Άνθρωποι που τον έβλεπαν και τον ζούσαν καθημερινά, πλησίασαν για να του σφίξουν το χέρι και να μάθουν περισσότερα για την απαγωγή που έγινε πρώτο θέμα.

Λεμπιδάκης

Οι κινήσεις του Μιχάλη Λεμπιδάκη

Με ένα τεράστιο χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του βγήκε το πρωί από το σπίτι του ο Μιχάλης Λεμπιδάκης. Ο Κρητικός επιχειρηματίας που καθόταν στο πίσω κάθισμα του αυτοκινήτου, άνοιξε το παράθυρο και χαιρέτησε του δημισιογράφους. “Γειά σας παιδιά”, είπε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και το αυτοκίνητο ξεκίνησε και πάλι, όμως αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα ήταν αρκετά για να καταλάβουν όλοι πως ο επιχειρηματίας αισθάνεται και πάλι ασφαλής και ευτυχισμένος κοντά στην οικογένειά του.

Λίγα λεπτά αργότερα ο κ. Λεμπιδάκης βρισκόταν στο εργοστάσιό του στη βιομηχανική περιοχή του Ηρακλείου, πνιγμένος στις αγκαλιές των εργαζομένων. Μάλιστα ο ίδιος μίλησε και πάλι στους δημοσιογράφους και ευχαρίστησε δημόσια πλέον την ΕΛ.ΑΣ. για την απελευθέρωσή του. “Ευχαριστώ τους αστυνομικούς, ευχαριστώ τους εργαζόμενους, τους φίλους, τους συγγενείς, όλους όσοι ανησύχησαν για μένα και στάθηκαν στην οικογένειά μου” είπε συγκινημένος.

Μιχάλης Λεμπιδάκης: “Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό”

Όταν τον ρώτησαν τι τον κούρασε περισσότερο, ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ανέφερε: “Κουράστηκα περισσότερο στο μυαλό”. “Νοιώθω περισσότερη δύναμη τώρα που είμαι εδώ” ανέφερε ο ίδιος μιλώντας στους συνεργάτες του. Μάλιστα δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την αστυνομία που τον ελευθέρωσε από την ομηρεία στην οποία βρισκόταν 187 ημέρες.  Όπως έγινε γνωστό το πρωί ξεκίνησε ξανά η διαπραγμάτευση των πλαστικών Κρήτης στο χρηματιστήριο.

Έρευνες και νέες εικόνες

Ήδη έχουν συλληφθεί 12 άτομα με την αστυνομία να θεωρεί θέμα χρόνου ακόμα 5 συλλήψεις ατόμων που εμπλέκονται στην απαγωγή του επιχειρηματία. Όλοι για την ώρα δηλώνουν αθώοι και άγνοια για την υπόθεση. Λίγο μετά τις 10.00 έφτασε στη μάντρα που έγινε η χθεσινή επιχείρηση για την απελευθέρωση του Μιχάλη Λεμπιδάκη, η αδερφή του ιδιοκτήτη. Όπως είπε στους αστυνομικούς, τόσο η ίδια όσο και ο αδερφός της, που ήδη έχει συλληφθεί, δεν γνώριζαν τίποτα. “Οι δημοσιογράφοι λένε ψέματα. Δεν ξέραμε τι γινόταν και δεν έχουμε καμία εμπλοκή” είπε μεταξύ άλλων.

Οι νέες εικόνες από τη μάντρα που ήταν όμηρος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στη μάντρα της Κρήτης. Παίρνουν δαχτυλικά αποτυπώματα από το δωμάτιο που βρισκόταν δεμένος ο Μιχάλης Λεμπιδάκης και αντικείμενα που θα εξεταστούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Όπως όλα δείχνουν οι δράστες της απαγωγής του Μιχάλη Λεμπιδάκη έκαναν λάθη. Ωστόσο φαίνεται ότι οι αστυνομικοί είχαν αρχικά πληροφορίες από συγκεκριμένο άνθρωπο ο οποίος λειτούργησε ως… “βαθύ λαρύγγι” στην υπόθεση. Σύμφωνα με την εφημερίδα “Το Έθνος” ένας άνθρωπος που γνώριζα καλά τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη λειτούργησε ως “βαθύ λαρύγγι”. Είναι άνθρωπος με διασυνδέσεις στον χώρο της νύχτας και έδωσε πληροφορίες για τους απαγωγείς. Πληροφορίες για το ποιος είναι ποιος αλλά και για τα σχέδιά τους.

«Έδεσαν» τα πρόσωπα

Ουσιαστικά τα όσα είπε στους αστυνομικούς ο άνθρωπος αυτός έδωσαν ώθηση στις έρευνες, ενώ έκαναν πιο εύκολη τη στοχοποίηση συγκεκριμένων ανθρώπων. Οι αστυνομικοί φαίνεται ότι άρχισαν να πλησιάζουν πολύ κοντά στους απαγωγής μετά από ένα τυχαίο περιστατικό. Όταν ένας 44χρονος ο οποίος πλέον έχει συλληφθεί έπεσε σε μπλόκο κοντά στο Ρέθυμνο.

Ο άνδρας έχασε την ψυχραιμία του, πέταξε το κινητό του λίγο πριν το μπλόκο. Οι αστυνομικοί προσποιήθηκαν ότι δεν κατάλαβαν τίποτα και τον άφησαν να φύγει. Το κινητό εντοπίστηκε και ο ίδιος μπήκε στο στόχαστρο καθώς ήταν γνωστό ότι οι απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη χρησιμοποιούσαν καρτοκινητά.

Αμέσως εκτός από τον 44χρονο μπήκαν σε στενή παρακολούθηση όλοι οι χώροι πώλησης καρτοκινητών και καρτών κινητής τηλεφωνίας. Έτσι οι αστυνομικοί έφτασαν στην 16χρονη κοπέλα η οποία αγόραζε κάρτες και φθηνά κινητά τα οποία χρησιμοποιούσαν οι απαγωγείς. Αμέσως οι αστυνομικοί συνέδεσαν με την υπόθεση και τον πατέρα της, τον 60χρονο μεσίτη ο οποίος βρίσκεται από χθες στα χέρια της αστυνομίας.

Σιγά, σιγά μέσω παρακολουθήσεων άρχισαν να σχηματίζουν τη βασική ομάδα των απαγωγέων. Σε αυτή φάνηκε να συμμετέχουν ένας 44χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινών μαγαζιών, ένας 42χρονος που είχε αναλάβει διάφορες εργασίες για την ομάδα αλλά και ο 43 ιδιοκτήτης της μάνδρας-φυλακή του Μιχάλη Λεμπιδάκη, μαζί με τον 40χρονο υπάλληλό του με καταγωγή από τα Σκόπια.

Ο «εγκέφαλος»

Με βάση τις πληροφορίες από το “βαθύ λαρύγγι” οι αστυνομικοί άρχισαν να κατανοούν τον τρόπο δράσης και την δομή της ομάδας. Έτσι θεωρούν ότι στην κορυφή, εγκέφαλος, πιθανόττα, της απαγωγής είναι ο 45χρονος που στο παρελθόν είχε απασχολήσει δύο φορές την αστυνομία.

Τον περασμένο Μάρτιο είχε πρωτοστατήσει σε επεισόδια κατά τη διάρκεια πλειστηριασμού κατοικίας μιας γυναίκας από το Ρέθυμνο, ενώ παλιότερα είχε συλληφθεί για πυροβολισμούς και μικροεπεισόδια.

Ο 45χρονος μαζί με τον 44χρονο που είχε πετάξει το κινητό τηλέφωνο στη θέα του μπλόκου της αστυνομίας ήταν από τους πρώτους που είχαν στοχοποιηθεί από τους αστυνομικούς για τη συμμετοχή τους στην απαγωγή του επιχειρηματία.

Ως τώρα οι αστυνομικοί έχουν περάσει χειροπέδες σε 12 άτομα. Ανάμεσά τους και σε έναν άνδρα που είχε εμπλακεί και στην υπόθεση της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και ο οποίος προς το παρόν κρατείται γιατί κατείχε παράνομα όπλα. Φαίνεται, ωστόσο, ότι το κουβάρι ακόμη ξετυλίγεται.

Η πρώτη νύχτα του Μιχάλη Λεμπιδάκη μετά την απελευθέρωσή του

Στο μέρος όπου ξεκίνησε πριν από περίπου 6 μήνες το θρίλερ της απαγωγής, σε εκείνο το μέρος επέστρψε ο Μιχάλης Λεμπιδάκης δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους. Χαλαρός και χαμογελαστός έπειτα από την πολύμηνη περιπέτεια που έζησε, απολαμβάνει ξέγνοιαστες στιγμές δίπλα στους αγαπημένους του ανθρώπους. Αυτό μαρτυρούν οι φωτογραφίες από το σπίτι του επιχειρηματία, όπου στήθηκε το πρώτο γλέντι για την απελευθέρωση του Λεμπιδάκη.

Η πρώτη νύχτα του Μιχάλη Λεμπιδάκη στο σπίτι του

Μιχάλης Λεμπιδάκης

Εκπρόσωπος του Πνευματικού Κέντρου της περιοχής που επισκέφτηκε την οικογένεια στα Καλέσσα, μίλησε για την κατάσταση της υγείας του Μιχάλη Λεμπιδάκη, αλλά και για την «ανάσταση» της οικογένειας έπειτα από τόσους μήνες, που κράτησε η απαγωγή του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Πηγή: neakriti.gr, cretalive.gr, flashnews.gr, cretapost.gr, e-kriti.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις