Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Μονεμβασιά: Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – «Τον έσερνε για 200 μέτρα» λέει στο newsit.gr o ανιψιός του 77χρονου

Μονεμβασιά: Εικόνες από το σημείο της τραγωδίας – «Τον έσερνε για 200 μέτρα» λέει στο newsit.gr o ανιψιός του 77χρονου

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Μονεμβασιάς, μετά το τροχαίο που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (07.05.2022) και είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ηλικιωμένων ανδρών. Το newsit.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες από το σημείο που ο 52χρονος οδηγός παρέσυρε τους δύο 77χρονους, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκι. 

Ο ανιψιός ενός εκ των δύο θυμάτων, ο οποίος ήταν και αυτόπτης μάρτυρας στο τροχαίο, μίλησε στο newsit.gr και περιέγραψε πώς αστυνομικοί και κάτοικοι της Μονεμβασιάς άρχισαν να καταδιώκουν το φονικό λευκό αμάξι. «Τους είχε αφήσει αιμόφυρτους και έκανε στροφές στο χωριό. Το άλλο θύμα, όχι τον θείο μου το πάτησε τρεις φορές», λέει στο newsit.gr. 

Στην φωτογραφία, που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το newsit.gr, φαίνεται η γραμμή αίματος που έκανε ο δράστης, καθώς παρέσυρε επί σχεδόν 200 μέτρα το άψυχο κορμί του ενός θύματος στον δρόμο.  

Δείτε εδώ:

Τα όσα περιγράφει στο newsit.gr ο ανιψιός ενός εκ των δύο θυμάτων είναι πραγματικά σοκαριστικά. «Εκείνη την ώρα δεν γνώριζα ότι είναι ο θείος μου το ένα από τα δύο θύματα», λέει και προσθέτει: «ο δράστης, ο οδηγός του αυτοκινήτου απ’ότι ξέρουμε, με τον θείο μου δεν είχαν διαφορές ούτε με το άλλο θύμα».

«Τα δύο θύματα ήταν γνωστοί φίλοι, ίδια ηλικία στο καφενείο σύχναζαν και εκεί ήταν χθες και γυρνούσαν προς τα σπίτια τους. Ανέβηκαν στο παπάκι-ήρεμα και ωραία- για να φύγουν και ήρθε ο δράστης και τους χτύπησε μετωπικά, τους πήρε παραμάζωμα. Εγώ ήμουν και αυτόπτης μάρτυρας στο ένα σημείο που έγινε. Τι να πω.. Τι του έφταιξαν αυτοί οι δύο άνθρωποι;» καταλήγει ο ανιψιός του ενός αδικοχαμένου θύματος, μιλώντας στο newsit.gr. 

Δείτε φωτογραφίες:

Το χρονικό της τραγωδίας 

Κάτοικοι της Μονεμβασιάς παρακολούθησαν έντρομοι το βράδυ του Σαββάτου (07.05.2022) ένα αυτοκίνητο να κινείται, να παρασύρει ένα μηχανάκι. Ο 52χρονος οδηγός αρχικά έσυρε τον έναν εκ των δύο αναβατών της μηχανής για περίπου 200 μέτρα, ενώ γύρισε στο σημείο της σύγκρουσης για να παρασύρει και τον δεύτερο για περίπου 150 μέτρα. 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 52χρονος δράστης είναι αγρότης και γνωστός επιχειρηματίας στην περιοχή οποίος διατηρεί μικρή μονάδα τουριστικών δωματίων ενώ δεν έχει δική του οικογένεια. Τα θύματα του είναι δύο 77χρονοι άνδρες, ο Τάσος Σαρμπάνης και ο Νικήτας Δεμμελος. 

Click4more: Τροχαίο στην Μονεμβασιά: Αυτός είναι ο 77χρονος που τον παρέσυρε αυτοκίνητο και τον έσερνε

Η σύγκρουση έγινε αντιληπτή από πολίτες που ενημέρωσαν τις Αρχές και στο σημείο έφτασε η αστυνομία προκειμένου να εμποδίσουν τον αφιονισμένο οδηγό ο οποίος στην προσπάθειά του να διαφύγει εμβόλισε με ταχύτητα το περιπολικό της ΕΛΑΣ. Οι αστυνομικοί κατέβαλαν μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν τον 52χρονο οδηγό, ο οποίος βρίσκονταν σε κατάσταση αμόκ. 

Σύμφωνα μάλιστα με το spartanews.gr, ένας πολίτης χρησιμοποίησε το αυτοκίνητό του για να ανακόψει την ξέφρενη πορεία του αυτοκινήτου που σκορπούσε θάνατο και τρόμο. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, άνθρωποι έντρομοι έτρεχαν να κρυφτούν διότι φοβόντουσαν για την ίδια τους την ζωή.

Το οδόστρωμα στα σημεία όπου ο 52χρονος παρέσυρε τους δύο ηλικιωμένους ήταν γεμάτο αίματα και καθαρίστηκε σήμερα το πρωί.

«Δεν είχαν διαμάχη» λέει στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος 

Για το σοκαριστικό τροχαίο μίλησε στο newsit.gr ο αντιδήμαρχος Μονεμβασιάς, Σταύρος Χρηστάκος. «Δεν ξέρω τι συνέβη. Απ΄ότι ξέρουμε δεν είχαν διαμάχη. Δεν ξέρω τι έγινε. Ένα τέταρτο πριν στο σημείο ήταν κάτι 15χρονα. Φανταστείτε τι θα είχε γίνει», δήλωσε στο newsit.gr. 

Τοπικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι δεν φαίνεται να υπήρχε κάποια διένεξη μεταξύ του οδηγού και των δύο ηλικιωμένων οι οποίοι έχασαν την ζωή τους. Πληροφορίες του notospress.gr αναφέρουν ότι αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Ο 50χρονος οδηγός του οχήματος έχει συλληφθεί και κρατείται. 

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις