Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μονεμβασιά: Ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο και το παραλήρημά του στους αστυνομικούς

Μονεμβασιά: Ο οδηγός που σκόρπισε το θάνατο και το παραλήρημά του στους αστυνομικούς
ΦΩΤΟ newsit.gr

«Ζω σε ένα όνειρο, πηγαίντε με σπίτι μου» ήταν τα πρώτα λόγια του 52χρονου οδηγού ο οποίος σκότωσε τους δύο ηλικιωμένους με το αυτοκίνητό του στο κέντρο της Μονεμβασιάς.

Στην παρακάτω φωτογραφία του newsit.gr βλέπετε μια φωτογραφία του που τραβήχτηκε πριν χρόνια, όταν κανείς δεν μπορούσε να διανοηθεί το μεγάλο κακό που εκείνος θα προκαλούσε.  

«Δεν υπήρχε αφορμή, δεν το περίμενες από αυτόν», λέει στο newsit.gr αυτόπτης μάρτυρας του τραγικού περιστατικού που τυχαίνει να είναι και κοντινός συγγενής του ενός 77χρονου που έχασε τόσο άδικα τη ζωή του.

Μάλιστα συνεχίζει λέγοντας στο newsit.gr «δεν γνωρίζω ο δράστης να είχε κάποιο πρόβλημα υγείας ούτε να παίρνει χάπια ψυχοφάρμακα κτλ, γνωρίζω μόνο ότι είχε θέμα με την μέση του και την Μεγάλη Πέμπτη οι γιατροί τον είχαν γεμίσει κορτιζόνη γιατί πονούσε πολύ».  

Ωστόσο το απόγευμα πριν την τραγωδία, ο 52χρονος φαίνεται να έδειχνε άκρως οξύθυμος, ενώ είχε πάει για φαγητό με την οικογένειά του και με άλλους συντοπίτες τους. Σύμφωνα με τον συγγενή του ενός θύματος «στο τραπέζι  που έτρωγαν τσακώθηκε άγρια με έναν γνωστό του. Τότε ο 52χρονος, νευριασμένος σηκώθηκε από το τραπέζι και πήρε τα κλειδιά του αυτοκινήτου του ανθρώπου με τον οποίον μάλωσαν. Εκείνη τη στιγμή η γυναίκα του, του άρπαξε από τα χέρια τα κλειδιά και στη συνέχεια ο δράστης έφυγε με το δικό του ΙΧ. Ο άνθρωπος που είχε τσακωθεί με τον δράστη, έντρομος πήρε τηλέφωνο την αδερφή του 52χρονου και της είπε: ‘’Ο αδερφός σου κάτι έχει. Δεν είναι καλά. Κάτι θα γίνει’’. 

Και έγινε… 

Ο οδηγός με ιλιγγιώδη ταχύτητα χτύπησε μετωπικά τα δύο θύματα. «Μπροστά στην Εθνική Τράπεζα έπεσαν κάτω και οι δύο. Από αριστερά ο ένας και από δεξιά ο θείος μου. Όμως τον άλλον άνθρωπο τον έσυρε με το αυτοκίνητο σχεδόν 200 μέτρα έως ένα σουπερμάρκετ της περιοχής. Εκεί μάλλον ξεκόλλησε το σώμα από το αμάξι που συνέχισε προς Αγία Κυριακή». 

Συγκλονίζει η μαρτυρία του κοντινού συγγενή του ενός θύματος, καθώς είδε τον ξάδερφό του που δουλεύει ως ντελιβεράς και έτυχε να περνάει από το σημείο, να βρίσκει αιμόφυρτο τον πατέρα του και μαζί με άλλους ντόπιους να του κάνουν τις πρώτες βοήθειες.

«Ζούσε ο άνθρωπος, και ο άλλος άντρας ζούσε αλλά δεν μπορούσαν να τον μετακινήσουν. Εμείς τον θείο μου τον μετακινήσαμε λίγο πιο πέρα και σκεφτόμασταν ότι τώρα ο δράστης θα φεύγει μακριά για να ξεφύγει. Όμως όχι! Ξαναγύρισε. Υπήρχε μεγάλος κίνδυνος γιατί ήταν και Σαββατόβραδο και είχε παιδάκια η πλατεία. Μάλιστα και 3 κοριτσάκια πήγε να τα πατήσει. Εκεί που έγινε το αρχικό ατύχημα ήταν και ένας αστυνομικός που έβαλε έναν προειδοποιητικό κώνο και βοήθησε μαζί με άλλους τον 77χρονο, βάζοντας μαξιλάρι από κάτω του μέχρι να έρθει ασθενοφόρο, που ερχόταν από το Γύθειο και έκανε μία ώρα, και όχι από το νοσοκομείο των Μολάων που είναι ένα τέταρτο από εδώ και δεν μπορούσαν γιατί δεν έβρισκαν οδηγό. Και καθώς επιστρέφει ο δράστης ήρθε με χαμηλή ταχύτητα για να μην δώσει στόχο, δεν βρίσκει τον θείο μου γιατί τον είχαμε μετακινήσει αλλά ξαναβρίσκει στην 23ης Ιουλίου τον άλλον τον άνθρωπο και τον σέρνει στην ταβέρνα Ακρογιάλι πριν την Αγιά Παρασκευή και τον αφήνει εκεί. Βρήκαμε νεκρό το θύμα, του βάλαμε σεντόνι και ο δράστης ξαναγύρισε και τον ξαναπάτησε τρίτη φορά πατώντας τον στο κεφάλι! Πάει το περιπολικό για να του κλείσει και το εμβολίζει». 

Ανατριχιαστική είναι η φωτογραφία που βλέπετε για πρώτη φορά στο newsit.gr. Ο άτυχος 77χρονος άντρας κείτεται νεκρός στην άσφαλτο, λίγο πριν περάσει από πάνω του για τρίτη φορά ο δράστης με το αυτοκίνητο, πατώντας του το κεφάλι. 

Στο μεταξύ είχαν ήδη καταφθάσει οι αστυνομικοί από τους Μολάους οι οποίοι μετά και τον εμβολισμό του ΙΧ στο περιπολικό, συνέλαβαν τον 52χρονο ο οποίος φώναζε συνέχεια σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα «Ζω σε ένα όνειρο, πηγαίντε με σπίτι μου. 

Στο προσκήνιο έχει έρθει και η πληροφορία που υπάρχει, ότι ο 52χρονος δεν ήταν μόνος του μέσα στο αυτοκίνητο. Όταν έφτασε σε ένα εστιατόριο κοντά στην περιοχή, σύμφωνα με τον συγγενή του ενός θύματος έβαλε το αυτοκίνητο στο παρκινγκ για να κρυφτεί, 5 θαμώνες-αυτόπτες μάρτυρες -κυρίως Γάλλοι τουρίστες- που έχουν ήδη καταθέσει στις αρχές έκαναν λόγο για 2 δράστες.  

Για την σύλληψη του 52χρονου πήγε περιπολικό από τους Μολάους, καθώς οι  αστυνομικοί της Μονεμβασίας είναι εξοπλισμένοι μόνο με ένα περιπολικό και ένα μηχανάκι και προσπάθησαν με ό,τι μέσο είχαν. Ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο δεν τραυματίστηκε, ωστόσο μεταφέρθηκε προληπτικά στο νοσοκομείο.

Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις