Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Μόνο ο Λευκός Πύργος έλειπε! Και τι δε βρήκαν στο βυθό του Θερμαϊκού (pics, video)

Μόνο ο Λευκός Πύργος έλειπε! Και τι δε βρήκαν στο βυθό του Θερμαϊκού (pics, video)

Ηλεκτρικά πατίνια, μηχανάκια, ποδήλατα, καρότσια σούπερ μάρκετ, μέχρι και κάδο απορριμμάτων «ψάρεψαν» στον Θερμαϊκό εθελοντές δύτες που συμμετείχαν σε επιχείρηση καθαρισμού του θαλάσσιου μετώπου της Θεσσαλονίκης.

Η πρώτη… ψαριά στο Θερμαϊκό έβγαλε ένα μηχανάκι πάνω στο οποίο είχαν κάνει τη δική τους “αποικία” αχινοί και ένας κάβουρας. Εκτιμάται πως η συγκεκριμένη μοτοσικλέτα ήταν κλεμμένη και άγνωστοι -πιθανότατα οι δράστες οι οποίοι την αφαίρεσαν από τον ιδιοκτήτη της- την πέταξαν μέσα στη θάλασσα όταν πια τους ήταν άχρηστη.

Περίπου 90 πατίνια έχουν εντοπιστεί στο βυθό του Θερμαϊκού κόλπου και αρκετές μοτοσικλέτες.

«Βλέπουμε ότι για κάποιους ο Θερμαϊκός έχει τη χρήση του σκουπιδότοπου. Πέρα από τα πατίνια και τα επιπλέοντα, υπήρχαν στον πυθμένα μηχανάκια, καροτσάκια, ποδήλατα και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί ο καθένας», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρουσία του οποίου εξελίχθηκε η συγκεκριμένη επιχείρηση καθαρισμού, στο ύψος του Ναυτικού Ομίλου.

Ο δήμαρχος ζήτησε από τους δημότες με την ευκαιρία αυτή της δράσης, που θα συνεχιστεί και αύριο, Σάββατο (25.07.2020), να σεβαστούν τόσο το θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, όσο και το περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «πρόκειται για τα δύο πιο σημαντικά στοιχεία που καθορίζουν το κλίμα της πόλης μας».

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Σωκράτης Δημητριάδης, πρόσθεσε πως «ο Θερμαϊκός Κόλπος είναι πολύ καθαρός πλέον» και τόνισε πως οι επιχειρήσεις καθαρισμού θα συνεχίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Κάνοντας έναν απολογισμό του τι ανασύρθηκε από τον πυθμένα του Θερμαϊκού και από τις προηγούμενες, παρόμοιες, δράσεις, ο κ. Δημητριάδης είπε πως βρέθηκαν πάνω από 90 ηλεκτρικά πατίνια, ενώ τώρα προστέθηκαν τα ποδήλατα και οι δίκυκλες μηχανές.

Πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ και grtimes.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις