Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Μόρια: Το τραγούδι μετανάστη την ώρα της φωτιάς και το… “bye bye” στην κάμερα (Βίντεο)

Μόρια: Το τραγούδι μετανάστη την ώρα της φωτιάς και το… “bye bye” στην κάμερα (Βίντεο)

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν βράδυ σε ώρα που φυσούσαν ισχυροί άνεμοι, ενώ στο ΚΥΤ υπήρχε πλήθος εύφλεκτων υλικών. Έτσι, θα μπορούσαν να έχουν υπάρξει θύματα. Όταν έφτασαν στο σημείο τα δύο πρώτα πυροσβεστικά οχήματα δέχτηκαν επίθεση με πέτρες και ξύλα για να μην προχωρήσουν σε κατάσβεση της φωτιάς.

Την αντίδραση ορισμένων εκ των μεταναστών που αποχαιρετούσαν τη Μόρια κατέγραψε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter. Όπως ακούγεται στο 50ο δευτερόλεπτο του βίντεο, μετανάστης που έβλεπε τον καταυλισμό να καίγεται τραγουδάει «bye-bye Moria».

Μιλώντας στο Mega, ο Στέλιος Πέτσας δεν έκρυψε την εκτίμησή του ότι η φωτιά δεν ήταν τυχαία, σημειώνοντας πως υπήρξε ένα πολύ εκτεταμένο μέτωπο αντίδρασης από τους πρόσφυγες και μετανάστες όταν τους ζητήθηκε να μπουν σε καραντίνα.

«Θα εξεταστούν όλα τα ενδεχόμενα. Και τον τρόπο και τις αιτίες» πρόσθεσε ο Στέλιος Πέτσας. «Μετά τη σύσκεψη θα υπάρξουν ανακοινώσεις» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Απαντώντας σε ερώτηση αν η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο να υπάρχει τουρκική παρέμβαση στα επεισόδια, υποστήριξε πως μετά τη μελέτη των δεδομένων θα υπάρξει συμπέρασμα για ποιος ευθύνεται, χωρίς όμως να αποκλείει τέτοιο ενδεχόμενο.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις