Τετάρτη, 22 Μαΐ
27oC Αθήνα

Μωυσής Ελισάφ: Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τον αποχαιρετά με ανακοίνωση

Μωυσής Ελισάφ: Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τον αποχαιρετά με ανακοίνωση

Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη μίλησε για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννιτών. Ο Μωυσής Ελισάφ οδηγήθηκε το μεσημέρι στην τελευταία του κατοικία…

Ο Μωυσής Ελισάφ ήταν ο πρώτος δήμαρχος εβραϊκής καταγωγής στη χώρα μας. Η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη τον γνώριζε και είχαν συνεργαστεί αφού εκείνη ήταν και παραμένει επίτιμη πρόεδρος του συνδέσμου φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ. Η κυρία Αγγελοπούλου εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία μιλάει για την προσωπικότητα του 69χρονου και τις αρετές που ξεδίπλωσε στην πορεία του χρόνου.

«Πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, αξίες και αρχές. Ενεργός πολίτης και πολιτικός με γαλήνιο βλέμμα… Ο Μωυσής Ελισάφ βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της γης που αγάπησε, τους ανθρώπους της οποίας υπηρέτησε και από τη θέση του Δημάρχου Ιωαννιτών» αναφέρει σε μήνυμά της για την απώλεια του δημάρχου Ιωαννιτών, Μωυσή Ελισάφ, η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με την ιδιότητά της ως Επίτιμης Προέδρου του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Ολόκληρο το αποχαιρετιστήριο μήνυμα της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη στον Μωυσή Ελισάφ έχει ως εξής: «Ως γιατρός, δίπλα στους ασθενείς. Ως ακαδημαϊκός, στην πρωτοπορία της έρευνας, αφιερωμένος στην εκπαίδευση των νέων φοιτητών. Γέννημα θρέμμα Ηπειρώτης και πολίτης του κόσμου.

Πορεύτηκε στη ζωή του με ήθος, αξίες και αρχές. Ενεργός πολίτης και πολιτικός με γαλήνιο βλέμμα. Που οραματιζόταν και ένωνε. Ο πρώτος εβραϊκής καταγωγής δήμαρχος στη χώρα μας. Ο Μωυσής Ελισάφ βρίσκεται πλέον στην αγκαλιά της γης που αγάπησε, τους ανθρώπους της οποίας υπηρέτησε και από τη θέση του Δημάρχου Ιωαννιτών.

Το έργο και το παράδειγμα της ζωής του θα φωτίζει για πάντα τον δρόμο για τις επόμενες γενιές. Γιάννα Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη Επίτιμη Πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας – Ισραήλ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις