Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Μπαλάφας: Η Σούδα πρέπει να αδειάσει χθες! Να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή [vid]

Μπαλάφας: Η Σούδα πρέπει να αδειάσει χθες! Να κάνουμε όλοι λίγη υπομονή [vid]

Στην πρωινή εκπομπή του Εpsilon μίλησε για το προσφυγικό και για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο νησί της Χίου, ο Υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας.

Ο Γιάννης Μπαλάφας υπενθύμισε ότι τα σύνορα της Ελλάδας προς τη Δυτική και Κεντρική Ευρώπη είναι κλειστά και ότι οι πρόσφυγες δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα αλλά να επανενωθούν με τους συγγενείς τους που έχουν βρει καταφύγιο σε άλλες χώρες.

Υπογράμμισε δε, ότι μετά τη συμφωνία Τουρκίας – ΕΕ, οι ροές των προσφύγων έχουν μειωθεί σημαντικά, ωστόσο για ένα διάστημα οι άνθρωποι αυτοί θα πρέπει να παραμείνουν στα νησιά του Β. Αιγαίου.

Συγκεκριμένα για τη Χίο, ο Γιάννης Μπαλάφας είπε ότι τα επεισόδια προκαλούνται έπειτα από τη δράση νεοναζιστικών ταγμάτων εφόδου της Χρυσής Αυγής. Υπενθύμισε μάλιστα ότι η ένταση των τελευταίων ημερών ξέσπασε μετά την πρόσφατη επίσκεψη στο νησί Κασιδιάρη και Λαγού, μετά την οποία ακροδεξιοί ξυλοκόπησαν αλληλέγγυους και επιτέθηκαν σε πρόσφυγες.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι δεν είναι όλοι όσοι αντιδρούν ακροδεξιοί και είναι εύλογο μερίδα των κατοίκων να ανησυχεί για τις αρνητικές επιπτώσεις του προσφυγικου στη ζωή τους.

Στη συνέχεια παρουσίασε το σχέδιο της κυβέρνησης για τη Χίο

“Δεν υπάρχει η δυνατότητα αύριο η Χίος να αδειάσει” δήλωσε ο υφυπουργός, επισημαίνοντας ότι “για ένα διάστημα μικρότερο ή μεγαλύτερο ένας αριθμός προσφύγων και μεταναστών θα παραμείνει στο νησί”.

“Η Σούδα πρέπει να αδειάσει από τους μετανάστες. Πρέπει να κλείσει αύριο, μεθαύριο, σε 3-4 εβδομάδες και στο διάστημα αυτό να κατασκευαστεί -που είναι δυνατόν να κατασκευαστεί- ένας καταυλισμός έξω από την πόλη με πολύ πιο ανθρώπινες συνθήκες και αυτός να είναι ο μοναδικός καταυλισμός στο νησί. 3-4 εβδομάδες θα κάνουμε όλοι υπομονή. Το θέμα είναι να μην διαιωνιστεί αυτό το θέμα”, πρόσθεσε ο υφυπουργός.

“Η Σούδα πρέπει να αδειάσει χθες”, επανέλαβε και στο τέλος της συνέντευξής του ο Γιάννης Μπαλάφας που έθεσε και θέμα ενίσχυσης της μετανάστευσης…

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε