Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπλακ άουτ στην Ύδρα! Χωρίς ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα

Μπλακ άουτ στην Ύδρα! Χωρίς ρεύμα και νερό από τα ξημερώματα

Χωρίς ρεύμα και νερό παραμένει από τα ξημερώματα της Κυριακής, 26.08.2018 η Ύδρα, μετά το μπλακ άουτ που προκλήθηκε στο νησί.

Σοβαρότατα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση του νησιού, ταλαιπωρούν τους κατοίκους στην Ύδρα. Υπάρχουν αναφορές πως τα προβλήματα ξεκίνησαν στις 03:00 τα ξημερώματα της Κυριακής, 26.08.2018 όταν προκλήθηκε μπλακ άουτ στο νησί.

Τι λέει ο δήμαρχος του νησιού

Το newsit.gr επικοινώνησε με τον δήμαρχο της Ύδρας, Γεώργιο Κουκουδάκη, ο οποίος τόνισε τα εξής: “Έχουμε πρόβλημα ηλεκτροδότησης στο νησί από τις 05:30 το πρωί. Δεν υπάρχει ρεύμα πουθενά. Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με την ΔΕΗ προκειμένου να αποκαταστήσουμε το πρόβλημα. Περιμένουμε από την ΔΕΗ“.

Οι πληροφορίες για το μπλακ άουτ στην Ύδρα

Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη που βύθισε την Ύδρα στο… σκοτάδι, οφείλεται στο δίκτυο διανομής. Και όχι στη διασύνδεση του νησιού.

Τεχνικοί εργάζονται ήδη για την επίλυση του προβλήματος, ωστόσο το έργο τους δυσχεραίνεται από το γεγονός ότι δεν επιτρέπονται οχήματα πάνω στο νησί.

Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση για τα αίτια που προκάλεσαν τη διακοπή, ενώ άγνωστος παραμείνει και ο χρόνος αποκατάστασης της βλάβης.

Αντίστοιχα εκτεταμένα προβλήματα φέτος το καλοκαίρι υπήρξαν και σε άλλα νησιά και κυρίως στη Μύκονο. Εξάλλου, την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε πολύωρο μπλακ άουτ εξαιτίας βλάβης στο ΚΥΤ Παλλήνης που άφησε χωρίς ρεύμα τη μισή Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Κώστας Στάμου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις