Πέμπτη, 23 Μαΐ
29oC Αθήνα

Μπουτάρης: Δεν θα δεχθώ να μείνει η πόλη ακυβέρνητη τους επόμενους μήνες

Μπουτάρης: Δεν θα δεχθώ να μείνει η πόλη ακυβέρνητη τους επόμενους μήνες

Για προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα κάνει λόγο ο Γιάννης Μπουτάρης αφήνοντας αιχμές για δημοτικούς συμβούλους της Θεσσαλονίκης.

Αιχμές κατά των δημοτικών συμβούλων, ιδιαίτερα της συμπολίτευσης, που καταψήφισαν στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης δύο κρίσιμες επιλογές της διοίκησης (τροποποίηση Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσίας, “διοικητική αποτοβολή” κατόχου πάρκινγκ στην πλατεία Ελευθερίας), διατυπώνει με ανακοίνωσή του ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκτιμά ότι “και στις δύο περιπτώσεις, υπερίσχυσαν προσωπικά και μικροπολιτικά συμφέροντα, μπροστά στις επικείμενες δημοτικές εκλογές, και λησμονήθηκε ότι πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής διοίκησης είναι το συμφέρον της πόλης και των πολιτών” και προσθέτει ότι “οι αρνητικές θέσεις που πλειοψήφησαν περιλαμβάνουν και τις ψήφους των νοσταλγών του Χίτλερ και ότι παρευρισκόμενοι στη συνεδρίαση συνδικαλιστές εργαζόμενοι δεν δίστασαν να χειροκροτήσουν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής”.

“Θα μπορούσα να καταλάβω τη στάση της αντιπολίτευσης, η οποία συστηματικά αδιαφορεί για την πρόοδο της πόλης, καταψηφίζοντας – χωρίς επιχειρήματα – τις προτάσεις της σημερινής διοίκησης. Δυστυχώς, στη στάση αυτή συμπαρατάχθηκαν και στελέχη της «συμπολίτευσης” για να κερδίσουν, όπως ίσως πιστεύουν, “εκλογική πελατεία”, αν και έχουν καθήκον – μέχρι τις 31 Αυγούστου 2019 – να υπηρετούν την πόλη και να υποστηρίζουν το έργο της διοίκησης με την οποία και για την οποία αναδείχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι”, επισημαίνει.

“Δεν θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος σ’ αυτή την εκλογική διαδικασία. Ωστόσο, δεν πρόκειται να ξεχάσω τις αρχές και τις απόψεις μου για τις προτεραιότητες της δημοτικής διοίκησης, ούτε θα δεχθώ να καταλυθεί η λειτουργία του δήμου και να μείνει η πόλη ακυβέρνητη τους επόμενους μήνες, επειδή ορισμένοι είναι κοντόφθαλμοι και συμπεριφέρονται ανέντιμα. Αναλάβαμε ένα έργο που πρέπει να συνεχιστεί μέχρι τη λήξη της θητείας μας”, καταλήγει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις