Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυκήνες: Γυμνό καλώδιο από ρευματοκλοπή προκάλεσε τη φωτιά – Στον εισαγγελέα το πόρισμα

Μυκήνες: Γυμνό καλώδιο από ρευματοκλοπή προκάλεσε τη φωτιά – Στον εισαγγελέα το πόρισμα
Intime

Εξελίξεις για τη φωτιά στις Μυκήνες το περασμένο καλοκαίρι. Οι εμπειρογνώμονες της Πυροσβεστικής σχημάτισε πόρισμα 70 σελίδων, το οποίο κατατέθηκε στον εισαγγελέα Ναυπλίου.

Για την υπόθεση στις Μυκήνες προκύπτει ότι η έκθεση των εμπειρογνωμόνων της Πυροσβεστικής δείχνει ως αίτιο της φωτιάς που απείλησε τον αρχαιολογικό χώρο ένα γυμνό καλώδιο που χρησιμοποιήθηκε για παράνομη χρήση παροχής ρεύματος.

Το πόρισμα των εμπειρογνωμόνων έρχεται να επιβεβαιώσει τις καταγγελίες που είχαν δει το φως της δημοσιότητας τότε και έκαναν λόγο για περίπτωση παράνομης ρευματοκλοπής από παρακείμενο αντλιοστάσιο γεώτρησης του Δήμου Άργους – Μυκηνών.

Click4more: Μυκήνες: Αυτοψία στον αρχαιολογικό χώρο – «Έγινε η λιγότερη δυνατή φθορά»

Με επιφανειακό καλώδιο, σύμφωνα με τις καταγγελίες, ηλεκτροδοτούνταν παράνομα το φυλάκιο στον τάφο του Ατρέα, καντίνες που λειτουργούν στο πάρκινγκ του αρχαιολογικού χώρου και το περίπτερο των ΕΛΤΑ που βρίσκεται στην περιοχή, αναφέρει η ΕΡΤ.

Τόσο τα οχήματα όσο και οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής ήταν αδύνατο να προσεγγίσουν ώστε να επιχειρήσουν εκείνη τη μέρα, στις 30 Αυγούστου 2020.

Οι έρευνες της δικαιοσύνης θα δώσουν απαντήσεις και στη συνέχεια θα αποδοθούν οι ευθύνες.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις