Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος: Άλλες 5 συλλήψεις για παράνομες εργασίες – Έχτιζαν μπροστά από άλλο ξενοδοχείο

Μύκονος: Άλλες 5 συλλήψεις για παράνομες εργασίες – Έχτιζαν μπροστά από άλλο ξενοδοχείο
Φωτογραφία Αρχείου / ΑΠΕ - ΜΠΕ

Άλλες 5 συλλήψεις έγιναν στη Μύκονο για παράνομες εργασίες που αλλοιώνουν τις παραλίες και τους αιγιαλούς του νησιού, μετά από καταγγελία που έκανε ένας κάτοικος στην περιοχή του Ορνού. Πρόκειται για νέες συλλήψεις που γίνονται κατά τη διάρκεια της κολοσσιαίας επιχείρησης των Αρχών κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ., στα χέρια των Αρχών βρίσκονται ένας Έλληνας και άλλοι 4 νεαροί αλλοδαποί εργάτες που λειτουργούσαν υπό τις εντολές ενός 60χρονου Αμερικανού, ο οποίος αναζητείται. Οι παράνομες εργασίες τους γίνονταν μπροστά από άλλο ξενοδοχείο και αλλοίωναν τη μορφολογία του εδάφους της Μυκόνου.

Επίσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, ο 60χρονος Αμερικανός αναζητείται και για παράβαση του «Κώδικα Μετανάστευσης και Ένταξης», καθώς δεν έχει τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στην Ελλάδα, γι’ αυτό και πιθανότατα είχε δώσει εντολή για τις παράνομες εργασίες και απουσίαζε από το σημείο.

Σημειώνεται ότι και ο ένας από τους συλληφθέντες δεν είχε τα απαραίτητα έγγραφα για τη νόμιμη παραμονή του στην Ελλάδα, όπως διαπιστώθηκε από τη σύλληψή του.

Η «επιχείρηση Μύκονος» των Αρχών κατά των πολεοδομικών αυθαιρεσιών συνεχίζεται στο κοσμοπολίτικο νησί των Κυκλάδων. Πριν από λίγες ημέρες έγιναν 4 συλλήψεις για παράνομες εργασίες σε γνωστό beach bar της Μυκόνου ενώ έχουν γίνει συλλήψεις για παράνομες εργασίες ακόμα και μέσα σε αρχαιολογικούς χώρους.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν χθες (Τρίτη 2 Μαΐου 2023) στη Μύκονο, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Μυκόνου, πέντε άτομα (ημεδαπός και τέσσερις αλλοδαποί) για παράνομες οικοδομικές εργασίες και απασχόληση μη νόμιμου αλλοδαπού.

Ειδικότερα, χθες το απόγευμα στο πλαίσιο άμεσης διερεύνησης καταγγελιών και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης διαπιστώθηκε ότι, οι δράστες προέβαιναν σε παράνομες εργασίες διαμόρφωσης χώρου αιγιαλού μπροστά σε ξενοδοχειακή επιχείρηση αλλοιώνοντας την μορφολογία του εδάφους και της παραλίας.

Επιπλέον, προέκυψε ότι ο ένας αλλοδαπός διέμενε, απασχολούταν-εργαζόταν παράνομα και σε βάρος του κινήθηκε η διαδικασία επιστροφής στη χώρα του.

Τα εργαλεία που χρησιμοποιούσαν κατασχέθηκαν.

Για τις διαπιστωθείσες παραβάσεις ενημερώθηκαν οι συναρμόδιες Υπηρεσίες».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις