Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μύκονος: Η διαστημική θαλαμηγός στην Ψαρρού – Έπαθαν πλάκα όταν έμαθαν τις ιδιαιτερότητές της [pics, vid]

Μύκονος: Η διαστημική θαλαμηγός στην Ψαρρού – Έπαθαν πλάκα όταν έμαθαν τις ιδιαιτερότητές της [pics, vid]

Με το στόμα ανοιχτό παρακολούθησαν κάτοικοι και τουρίστες το υπερσύγχρονο γιοτ “Adastra”, που βρέθηκε στην Μύκονο και εντυπωσίασε με τον υπερμοντέρνο σχεδιασμό του, καθώς πλοηγείται ακόμα και μέσω… iPad! Το σκάφος…

έριξε άγκυρα στον κόλπο της Ψαρρούς και ανήκει σε έναν πολυεκατομμυριούχο εφοπλιστή που έχει την έδρα του στο Χονγκ Κονγκ και ξόδεψε 18 εκατομμύρια ευρώ για να το αποκτήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως το θαλάσσιο… υπερθέαμα κινεζικής ναυπήγησης έχει μήκος 42,5 μέτρα, πλάτος 16 μέτρα και διαθέτει υπερπολυτελείς χώρους αντίστοιχους με εκείνους ενός ξενοδοχείου 5 αστέρων όπου μπορούν να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος. Αρκετοί είναι εκείνοι που το χαρακτηρίζουν «τρι-μαράν» για την «ικανότητά» του να κόβει στην μέση τα κύματα της ανοιχτής θάλασσας!

https://www.youtube.com/watch?v=UiYJ1l6j5qo

Μοιάζει με καταμαράν αλλά στην ουσία πρόκειται για «τρι-μαράν», καθώς μπορεί να κόβει στη μέση τα κύματα της ανοικτής θάλασσας προσφέροντας όσο το δυνατόν περισσότερη σταθερότητα. Για λογαριασμό ενός εφοπλιστή μεγιστάνα, που έχει έδρα στο Χονγκ Κονγκ, οι Bρετανοί ναυπηγοί χρησιμοποίησαν γυαλί για να επενδύσουν τη γάστρα του σκάφους.

Το εφοδίασαν με μία μεγάλη δεξαμενή καυσίμων, που σε συνδυασμό με την πλευστική δεινότητά του, εξασφαλίζουν αυτονομία 4.000 μιλίων, απόσταση που ισοδυναμεί από το Λονδίνο μέχρι τη Νέα Υόρκη. Στους υπερπολυτελείς χώρους του μπορεί να φιλοξενηθούν εννέα επιβάτες και έξι μέλη πληρώματος.

Πηγή: mykonoslive.tv

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις