Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μύκονος: Η εικόνα μετά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών λόγω κορονοϊού (Βίντεο)

Μύκονος: Η εικόνα μετά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών λόγω κορονοϊού (Βίντεο)

Την απόφαση της κυβέρνησης να ανασταλούν όλες οι οικοδομικές εργασίες στο νησί σχολίασε ο δήμαρχος Μυκόνου, Κωνσταντίνος Κουκάς. 

Όπως τόνισε ο κ. Κουκάς, μιλώντας στο Mega, την απόφαση αυτή την είχαν ζητήσει οι ίδιοι προκειμένου να προφυλαχθούν οι κάτοικοι του νησιού. «Ζητάγαμε εμείς και τα άλλα νησιά την αναστολή των οικοδομικών εργασιών προκειμένου να προστατευθούν οι κάτοικοι» τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι δεν είναι απαραίτητα πηγή διάδοσης του κορoνοϊού τα εργοτάξια, ωστόσο υπογράμμισε ότι «δεν γίνεται να ζητάμε από όλους να μείνουν στα σπίτια τους, την ώρα που το νησί είναι γεμάτο εργοτάξια». 

Παράλληλα, εξέφρασε την έντονη ανησυχία των επιχειρηματιών του νησιού, καθώς ο αντίκτυπος του κορoνοϊού στην τοπική οικονομία θα είναι σημαντικός. «Είχαμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο την 1η Μαρτίου, ωστόσο έχουν ακυρωθεί όλα πια. Ότι κρατήσεις υπάρχουν είναι μόνο για το τέλος του καλοκαιριού» σημείωσε ο κ. Κουκάς, προσθέτοντας ότι η δημοτική αρχή θα κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει τους επιχειρηματίες του νησιού. 

«Οι κάτοικοι του νησιού μένουν στα σπίτια τους. Έχουν βάλει πάνω από την οικονομία την υγεία τους» κατέληξε ο δήμαρχος Μυκόνου. 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις