Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Μύκονος: «Λουκέτο» σε Nammos και Σκορπιό λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Μύκονος: «Λουκέτο» σε Nammos και Σκορπιό λόγω κρουσμάτων κορονοϊού

Συναγερμός έχει σημάνει στη Μύκονο, καθώς αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας δύο γνωστών beach bar του νησιού, το «Nammos» στην παραλία Ψαρρού και το «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, μετά τον εντοπισμό πολλών κρουσμάτων κορονοϊού στο προσωπικό των καταστημάτων.

Τα κρούσματα διαπιστώθηκαν μετά από αιφνιδιαστικούς ελέγχους που έκανε κλιμάκιο της ΓΓΠΠ, με επικεφαλής τον ίδιο τον Γενικό Γραμματέα, Βασίλη Παπαγεωργίου που κατέβηκε γι’ αυτό το σκοπό στη Μύκονο το περασμένο Σάββατο και πήρε την απόφαση για το λουκέτο.

Το κλιμάκιο της Πολιτικής Προστασίας, σε συνεργασία με την Αστυνομία και κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, έκαναν τεστ στο προσωπικό των δύο beach bar, και τα πρώτα αποτελέσματα βγήκαν γύρω στις 9 το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τουλάχιστον 10 θετικά κρούσματα, γι’ αυτό με απόφαση του κ. Παπαγεωργίου που εκδόθηκε άμεσα και ήδη δημοσιεύτηκε στη Διαύγεια, τα καταστήματα έκλεισαν από τις 22.00 το βράδυ της Τρίτης (1/09) ως και τις  07.00 το πρωί της Παρασκευής, 4-9-2020, προκειμένου να ολοκληρωθεί η ιχνηλάτηση και να διαπιστωθεί η έκταση της διάδοσης του ιού , οπότε θα αποφασιστεί τι θα γίνει στην συνέχεια.

Συγκεκριμένα η απόφαση αναφέρει: 

«Αποφασίζουμε την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων προσφοράς οινοπνευματωδών ποτών και μαζικής εστίασης (bar-restaurant) στη Νήσο Μύκονο με τις επωνυμίες «Nammos» στην παραλία Ψαρού και «Scorpios» στην περιοχή Παράγκα, από 01.09.2020 και ώρα 22.00 έως την 04.09.2020 και ώρα 07.00, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς και των επιπτώσεων της νόσου COVID-19».

Δείτε ΕΔΩ όλη την απόφαση

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις