Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Μύκονος: Προσφεύγει στα δικαστήρια το Nammos μετά την εντολή για «λουκέτο»

Μύκονος: Προσφεύγει στα δικαστήρια το Nammos μετά την εντολή για «λουκέτο»

Τα δικαστήρια καταφεύγει η ιδιοκτησία του Nammos στη Μύκονο μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος για αναστολή της λειτουργίας.

Με τη νέα νομοθεσία ανοίγει ο δρόμος για την κατεδάφιση των δύο κτιρίων 520 τμ και 40 στο Nammos τα οποία αποτύπωσαν στην έκθεσή τους οι επιθεωρητές του υπουργείου περιβάλλοντος.

«Δεν υπάρχει ουσιαστικά καμιά απολύτως αυθαιρεσία στους χώρους αυτούς. Η επιχείρηση θα αμυνθεί και θα στραφεί δικαστικά με αστικές αγωγές αποζημίωσης και με μηνύσεις για ψευδή βεβαίωση και βαρύτατες κακουργηματικές πράξεις κατά οιουδήποτε και το τονίζω συμπράξει στη διαδικασία αυτή», αναφέρει δικηγόρος της επιχείρησης, Νίκος Αγαπηνός μιλώντας στο «Tlive».

Την εντολή για το λουκέτο έδωσε ο γενικός γραμματέας Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Ευθύμιος Μπακογιάννης, και απευθύνεται προς τις αρμόδιες αρχές (Δήμο, Περιφέρεια, Αστυνομία, υπουργεία Τουρισμού, Εσωτερικών και Οικονομικών) με κοινοποίηση στον εισαγγελέα Εφετών Αιγαίου κ.Τσορμπατζόγλου.

Όπως διευκρινίζεται η αναστολή της άδειας/των αδειών λειτουργίας αφορά το σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων που ασκούνται στην περιοχή, όπου έχουν εντοπιστεί οι αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες αλλαγές χρήσης, είτε αυτές υφίστανται κατά τον χρόνο εντοπισμού των αυθαιρεσιών, είτε εκκινήσουν/γνωστοποιήσουν τη λειτουργία τους στην ίδια περιοχή μεταγενέστερα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις