Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Μύκονος: Χρυσά χτυπήματα σε βίλες επωνύμων – Το ερασιτεχνικό λάθος και οι σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν!

Μύκονος: Χρυσά χτυπήματα σε βίλες επωνύμων – Το ερασιτεχνικό λάθος και οι σκηνές απείρου κάλλους που ακολούθησαν!
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Η Μύκονος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει τις αποκαλύψεις για τους δράστες. Ιστορίες… τρέλας μέσα στη δικογραφία!

Η Μύκονος προσπαθεί να συνειδητοποιήσει όλα όσα συνέβησαν το τελευταίο διάστημα. Μία παρέα «οικοδόμων» που επιζητούσε τη μεγάλη ζωή και είχε κάνει «κατάληψη» σε σπίτι Μυκονιάτη βρίσκεται πίσω από τη συμμορία που είχε «ρημάξει» σπίτια και βίλες στο νησί των ανέμων. Μέσα σε μόλις 20 ημέρες είχαν καταφέρει να εισβάλουν σε εννιά κατοικίες, δείχνοντας «εμμονή» στα πολυτελή αξεσουάρ, τα οποία ενίοτε φορούσαν και οι ίδιοι.

Στη δικογραφία της υπόθεσης, η οποία αποκαλύπτεται από το «Έθνος της Κυριακής», περιγράφονται ιστορίες… τρέλας, όπως το «ερασιτεχνικό» λάθος των δραστών που οδήγησε στη σύλληψή τους, η κλοπή μίας καφετιέρας και μιας βερμούδας, όπως και ο τραυματισμός ενός σκύλου κατά τη διάρκεια διάρρηξης. Για την υπόθεση κάθισαν την περασμένη εβδομάδα στο εδώλιο του κατηγορουμένου τρεις Αλβανοί, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε έξι μήνες φυλάκιση. Οι ίδιοι δηλώνουν οικοδόμοι που δεν είχαν καμία σχέση με τις επιθέσεις, καθώς έφτασαν στη Μύκονο για το… μεροκάματο.

Ανάμεσα στα θύματά τους είναι δύο επιχειρηματίες, γνωστοί στο νησί των ανέμων από τη δραστηριοποίησή τους στο χώρο της εστίασης, ευκατάστατοι τουρίστες αλλά και μόνιμοι κάτοικοι.

Τα χτυπήματα των δραστών στη Μύκονο

Το πρώτο χτύπημα τους έγινε στις 23 Ιουνίου 2017, όταν παρακολούθησαν μονοκατοικία στην περιοχή Πλακωτά Μυκόνου. Στο εσωτερικό της εισέβαλαν όταν το ζευγάρι τουριστών, που έκανε διακοπές στο νησί, βγήκε από το σπίτι για να πάει βόλτα. Τάμπλετ μάρκας Apple, ρολόγια, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και παπούτσια, αποτέλεσαν τη λεία τους, που μάλλον δεν τους ικανοποίησε.

Δέκα ημέρες αργότερα στο στόχαστρο τους μπήκε οίκημα, όπου έμενε κάτοικος Λονδίνου που έκανε διακοπές. Παρά το γεγονός ότι υπήρχαν κάμερες ασφαλείας, οι διαρρήκτες έψαξαν όλους τους χώρους αφαιρώντας μία μαύρη δερμάτινη τσάντα, ένα ασημένιο κολιέ με διαμάντι, έξι ζευγάρια σκουλαρίκια (το ένα χρυσό με κρεμαστούς κύκλους και ένα άλλο από ελεφαντοστό), πέντε κολιέ (εκ των οποίων δύο χρυσά), αγγλικό δίπλωμα οδήγησης και τραπεζικές κάρτες. Απαρατήρητο δεν πέρασε από τους αστυνομικούς ότι στη λίστα με τα κλοπιμαία συμπεριελήφθη μία βερμούδα μάρκας Levis, η οποία μάλλον αφαιρέθηκε για… προσωπική χρήση.

Δύο ημέρες αργότερα στόχος έγινε σπίτι ιδιαίτερης αισθητικής στην Άνω Μερά, όπου παραβίασαν το παράθυρο και έκαναν τα πάντα άνω κάτω, ενώ τέσσερις μέρες αργότερα το ίδιο συνέβη σε οίκημα στην περιοχή Κούνουπας, όπου ζει Ολλανδός που εργάζεται τα καλοκαίρια στο νησί.

Απανωτές διαρρήξεις και έρευνες από την αστυνομία

Οι αστυνομικοί του τοπικού Τμήματος ενέτειναν τις έρευνές τους αλλά τα χτυπήματα δεν σταμάτησαν. Ακολούθησαν τρεις ακόμα επιδρομές στις περιοχές Καλαφάτη, Ελιά και Αλεόμανδρα, με θύματα τουρίστες και επιχειρηματία του νησιού που δραστηριοποιείται στον κλάδο της εστίασης. Οι διαρρήκτες έδειξαν την… αγάπη τους για τη χλιδή αφαιρώντας -μεταξύ άλλων- γυαλιά ηλίου μάρκας Chanel και Gucci, πορτοφόλι μάρκας Longchamps, ρολόγια μάρκας Nortek, δαχτυλίδια από λευκόχρυσο, ρολόι μάρκας Cartier, τσάντα μάρκας Louis Vuitton και βραχιόλι με διαμαντάκια.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, μέσα σε διάστημα 20 ημερών οι κατηγορούμενοι κέρδισαν μετρητά και αντικείμενα αξίας τουλάχιστον 120.000 ευρώ. Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Γλύκας, ένας εκ των συνηγόρων υπεράσπισης, δηλώνει στο «Έθνος της Κυριακής» ότι «οι πραγματικοί ένοχοι δεν έχουν ακόμα συλληφθεί και τα ελαφρυντικά που αναγνώρισε το δικαστήριο στον πελάτη μου, αποδεικνύουν ότι οι εγκέφαλοι της σπείρας απολαμβάνουν ακόμα την ελευθερία τους».

Η «κατάληψη» σε σπίτι και το μοιραίο λάθος

Το μοιραίο -και συνάμα ερασιτεχνικό- λάθος, που οδήγησε στη σύλληψή τους, έγινε στις 16 Ιουλίου 2017, όταν ένας από αυτούς ενεργοποίησε κινητό τηλέφωνο που είχε κλαπεί στις 23 Ιουνίου από κατοικία στην περιοχή Πλακωτά.

Οι αστυνομικοί εντόπισαν το στίγμα τους στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας, δίπλα από το Φανάρι. Αμέσως έφτασαν εκεί με περιπολικό αντικρίζοντας διώροφο κτίριο που έμοιαζε εγκαταλελειμμένο. Στο μπαλκόνι βρίσκονταν δύο άνδρες. Όταν οι αστυνομικοί πλησίασαν, τρία άτομα βγήκαν απότομα από το σπίτι σπρώχνοντάς τους για να διαφύγουν.

Μετά από πραγματική μάχη (ο ένας έδωσε μέχρι και μπουνιά στον αστυνομικό), συνελήφθησαν τρία άτομα, ενώ ένας τέταρτος άνδρας πήδηξε από το μπαλκόνι και κατάφερε να εξαφανιστεί στα χωράφια. Στο εσωτερικό του κτιρίου βρέθηκαν κλοπιμαία και μικρή ποσότητα ναρκωτικών.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που ακολούθησε, το οίκημα ανήκει σε Μυκονιάτη, ο οποίος είχε άγνοια για την «κατάληψη». Το σπίτι δεν το χρησιμοποιούσε και πήγαινε εκεί δύο φορές το μήνα για να το συντηρεί.

Οι «καταληψίες» στις απολογίες τους δήλωσαν εργάτες, οι οποίοι πήγαν στο νησί των ανέμων για δουλειά. «Στη Μύκονο πήγα για να δουλέψω. Έκανα οικοδομικές εργασίες. Στο σπίτι που με συνέλαβαν έμεινα για ένα βράδυ. Έμεναν και άλλοι Αλβανοί εκεί. Την πόρτα την βρήκα παραβιασμένη.

Στη δουλειά άκουσα ότι υπάρχει αυτό το σπίτι. Δεν έχω σχέση με τις διαρρήξεις», είπε ένας από τους. Στο ίδιο μήκος κύματος συνεργός του ανέφερε ότι «τα βράδια πριν πάω στο σπίτι όπου με συνέλαβαν είχα κοιμηθεί στην παραλία και σε εγκαταλελειμμένες οικοδομές. Βάζαμε χαρτόκουτα κάτω και κοιμόμασταν. Στην Ελλάδα ήρθα παράνομα από τα βουνά για να δουλέψω».

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις