Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου!

Μυτιλήνη: Αναβλήθηκε η δίκη για το σκάνδαλο της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου – Λήμνου!

Αναβλήθηκε, για τις 20 του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, η δίκη 12 στελεχών (μελών του διοικητικού συμβουλίου, υπαλλήλων και δανειοληπτών) της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου, η οποία έχει τεθεί ήδη υπό εκκαθάριση, εν μέσω διαμαρτυριών από συγκεντρωμένους μεριδιούχους…

Πρόκειται για την τρίτη αναβολή, σήμερα, της δίκης που αφορά την πρώτη μεγάλη υπόθεση του σκανδάλου της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, μια υπόθεση που ζημίωσε την τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ. Εκκρεμεί, πάντως, η εκδίκαση και άλλων παρεμφερών υποθέσεων, αφού η ζημία προ προκλήθηκε από την κατάρρευσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας αφορά ποσό άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.

Η αναβολή, σήμερα, δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων της Μυτιλήνης από τα καθήκοντά τους, οι οποίοι διεκδικούν τη χρήση της αίθουσας πολλαπλών χρήσεων της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, ως αίθουσα ακροατηρίου, από το Εφετείο βορείου Αιγαίου.

Σημειώνεται, όμως, ότι η αποχή αυτή των δικηγόρων έχει προκαλέσει αντιδράσεις από σημαντική μερίδα του νομικού κόσμου της Μυτιλήνης, η οποία θέτει ζήτημα ορθότητας της απόφασης που λήφθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, χωρίς την έγκριση της γενικής συνέλευσης.

Όπως αναφέρει σήμερα η τοπική ημερήσια εφημερίδα της Μυτιλήνης «Νέα της Λέσβου» 35 δικηγόροι, σχεδόν το ένα τέταρτο των μελών του συλλόγου, υπέγραψαν κείμενο ζητώντας γενική συνέλευση για το θέμα ενώ εκφράζουν την άποψη ότι το αίτημα για την διεκδίκηση της αίθουσας πρέπει να την εγείρουν οι δικαστικοί και όχι οι δικηγόροι. Αιχμές για το θέμα άφησε και ο σύλλογος μεριδιούχων της Συνεταιριστικής Τράπεζας, οι οποίοι και σήμερα με πλακάτ διαμαρτυρήθηκαν, έξω από το δικαστικό μέγαρο, ζητώντας να μην αναβληθεί η δίκη, αλλά να διακοπεί για άλλη σύντομη ημερομηνία.

Στη σημερινή διαδικασία τον σύλλογο μεριδιούχων και τον δήμο Λέσβου εκπροσώπησε ο δικηγόρος Βαγγέλης Γκιγκιλίνης, ο οποίος -και εφόσον η δίκη ξεκινούσε- θα δήλωνε παράσταση πολιτικής αγωγής κατά εννέα, από τους 12, κατηγορουμένων. Όπως έγινε γνωστό, η πλευρά αυτή της πολιτικής αγωγής θεωρεί ότι οι τρεις, εκ των κατηγορουμένων, είναι αυτοί που ανέδειξαν το σκάνδαλο και δεν τους αξίζει να βρίσκονται κατηγορούμενοι.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις