Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Εκτός ελέγχου η κατάσταση με τους μετανάστες – Ξύλο, επεισόδια και πάνω από 4.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στο νησί (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σε περισσότερους από 4.000 υπολογίζονται οι μετανάστες και οι πρόσφυγες οι οποίοι, μετά τη διαδικασία ταυτοποίησής τους στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής στη Λέσβο, ζουν χωρίς νερό αλλά και χωρίς χώρους υγιεινής, αδυνατώντας να φύγουν από το νησί.

Τα πλοία της γραμμής είναι γεμάτα από ντόπιους ταξιδιώτες του Δεκαπενταύγουστου και υπολογίζεται ότι η πληρότητα αυτή θα διατηρηθεί τις επόμενες μέρες. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι οι αριθμοί αυτοί προέκυψαν μετά την προσπάθεια που υπήρξε να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν και με έκτακτο δρομολόγιο μεταφέρθηκαν πάνω από 1.820 άνθρωποι.

Πέραν όμως των εγκλωβισμένων από το λιμάνι κάθε μέρα περνούν άλλοι 1.500 με 2.000 περίπου πρόσφυγες-μετανάστες που φτάνουν στη Λέσβο. Εκεί γίνεται η πρώτη τους καταγραφή πριν μεταφερθούν στο Κέντρο Πρώτης Υποδοχής. Διαδικασία που συχνά έχει αποτέλεσμα συγκρούσεις μεταξύ των εθνοτήτων πράγμα που έγινε και σήμερα. Αιτία η πολύωρη αναμονή κάτω από τον ήλιο και η προτεραιότητα που δίνεται σε Σύρους πρόσφυγες ιδιαίτερα σε γυναίκες με παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι δυο επιχειρηματίες της Λέσβου που δραστηριοποιούνται στην καθημερινή σίτιση χιλιάδων μεταναστών και προσφύγων στους καταυλισμούς, έκαναν γνωστό στους αρμόδιους της Ελληνικής Αστυνομίας ότι θα διακόψουν την τροφοδοσία εφόσον δεν καταβληθεί μέρος τουλάχιστον από τα όσα έχουν λαμβάνειν.

Ας σημειωθεί ότι ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτης Κουρουμπλής αναμένεται να επισκεφθεί τη Μυτιλήνη με σκοπό να πάρει μέρος και σε συσκέψεις για τα προβλήματα από τις ροές μεταναστών και προσφύγων.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε