Δευτέρα, 6 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Η επίσκεψη Αβραμόπουλου Σούλτς για το μεταναστευτικό (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από το lesvospost
ΦΩΤΟ από το lesvospost

Με διαφορετικές πτήσεις έφτασαν στη Μυτιλήνη ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Μάρτιν Σούλτς για το φλέγον θέμα με τους πρόσφυγες και τους μετανάστες…

Λίγο μετά τις 10:30 έφτασε στο αεροδρόμιο Μυτιλήνης ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με το προεδρικό αεροσκάφος της κυβέρνησης μαζί με τους Υπουργό Εξωτερικών του Λουξεμβούργου κ. Jean Asselborn, τον Πρέσβη του Λουξεμβούργου στην Αθήνα, κ. Christian Biever και τον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, κ. Ιωάννη Μουζάλα. Τους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, ο οποίος αφού τους καλωσόρισε, έκανε μια πρώτη σύντομη συζήτηση για τα κυριότερα θέματα που αφορούν το ζήτημα της μετανάστευσης.

ΦΩΤΟ από lesvospost.com

ΦΩΤΟ από lesvospost.com

Λίγο αργότερα έφτασε στη Μυτιλήνη και ο Μάρτιν Σουλτς. Οι τρεις άνδρες θα επισκεφτούν, μεταξύ άλλων, το πρώτο Κέντρο Υποδοχής και ταυτοποίησης Μεταναστών (hot spot) που θα λειτουργήσει στην περιοχή Μόρια τις επόμενες μέρες. Στο hot spot θα γίνεται εγγραφή, ταυτοποίηση, δακτυλοσκόπηση και ο διαχωρισμός τους σε πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς και σε αιτούντες άσυλο. Επίσης θα οργανώνονται και οι επιχειρήσεις προώθησής τους σε ευρωπαϊκές χώρες ή ο επαναπατρισμός στις χώρες τους.

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής τους στο νησί οι Αβραμόπουλος, Σουλτς και Άσελμπορν ενδεχομένως να συμμετάσχουν σε σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές της Λέσβου για το προσφυγικό θέμα.

Πηγή: lesvospost.com

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε