Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης κυλικείου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του Γυμνασίου!

Μυτιλήνη: Καταδικάστηκε ιδιοκτήτης κυλικείου για σεξουαλική παρενόχληση μαθητριών του Γυμνασίου!

Βαριά καμπάνα στον επιχειρηματία – ιδιοκτήτη κυλικείου – σε Γυμνάσιο στην Μυτιλήνη. Τι διαπιστώθηκε κατά τη διάρκεια της δίκης του…

Τελεσίδικα καταδικάσθηκε χθες (07-05-2019), σε ποινή φυλάκισης δυο ετών με αναστολή, από το τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Μυτιλήνης, ο κατηγορούμενος για σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκων μαθητριών, επιχειρηματίας κυλικείου σε Γυμνάσιο στη Μυτιλήνη.

Το δικαστήριο με την απόφαση του αυτή, που ελήφθη κατά πλειοψηφία, επικύρωσε την πρωτόδικη απόφαση. Στη δίκη κατέθεσε και η ανήλικη τότε παρενοχληθείσα μαθήτρια, που πλέον έχει ενηλικιωθεί.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2011 όταν τρεις μητέρες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας τον ιδιοκτήτη κυλικείου στο Γυμνάσιο όπου φοιτούσαν οι κόρες τους, ότι παρενοχλούσε σεξουαλικά τα κορίτσια, ηλικίας τότε 12,5 και 14 ετών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονέων που επιβεβαίωσαν οι τότε μαθήτριες, ο κατηγορούμενος παρενοχλούσε και τηλεφωνούσε στα κορίτσια ή τους έστελνε μηνύματα σεξουαλικού περιεχομένου, τις χάιδευε ή τις φιλούσε.

Πρωτόδικα μία από τις τρεις υποθέσεις, αυτή που η κατ’ έφεση εκδίκασή της έγινε χθες, εκδικάστηκε τον Ιανουάριο του 2017. Οι υπόλοιπες μπήκαν στο αρχείο βάσει του νόμου για την αποσυμφόρηση των δικαστηρίων για υποθέσεις που επισύρουν ποινές κάτω του ενός έτους.

Μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος της καταδίκης του επιχειρηματία κυλικείου, η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου διέταξε τη διενέργεια επείγουσας προανάκρισης, η οποία κατέληξε στην άσκηση δίωξης σε βάρος του γυμνασιάρχη για παράβαση καθήκοντος κατά συρροή, θεωρώντας ότι δεν έπραξε τίποτα από όσα έπρεπε από το 2012 μέχρι και την απομάκρυνση του επιχειρηματία από το κυλικείο του σχολείου, ως αποτέλεσμα της καταδίκης του και της δημοσιότητας που την ακολούθησε.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις