Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Κυκλώματα εκμετάλλευσης μεταναστών – Ζητούν τα τριπλά για προϊόντα και υπηρεσίες (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών έχει στηθεί και θησαυρίζει τους τελευταίους μήνες…

Την ώρα που η κατάσταση στη Μυτιλήνη είναι εκτός ελέγχου με τους 9.500 πρόσφυγες που έχουν συγκεντρωθεί, με τον αριθμό τους να αυξάνεται αφού καθημερινά καταφθάνουν 1.500 περίπου άνθρωποι από τα τουρκικά παράλια, κάποιοι έχουν βρει τον τρόπο να αισχροκερδούν σε βάρος τους, δίχως ίχνος ευαισθησίας. 

Μια ολόκληρη βιομηχανία εκμετάλλευσης των προσφύγων και των μεταναστών λοιπόν, έχει στηθεί και θησαυρίζει τους τελευταίους μήνες. Κάτω από τα βλέμματα των Αρχών που παρακολουθούν ανήμπορες να αντιδράσουν στο αλισβερίσι που έχει οργανωθεί ”ψαρεύουν” τα θύματά τους στο λιμάνι και τους χρεώνουν προϊόντα και υπηρεσίες στην τριπλάσια τιμή.

Ξενοδόχοι αρνούνται να τους νοικιάσουν δωμάτιο αν δεν πληρώσουν τα τριπλά και βέβαια χωρίς απόδειξη, ενώ ορισμένοι  οδηγοί ταξί χρεώνουν 50€ το άτομο για τη διαδρομή που θα τους ζητηθεί. Αυτά έρχονται να συμμπληρώσουν οι καταγγελίες για αισχροκέρδεια σε τρόφιμα, ακόμα και μπουκαλάκια νερού που φτάνουν να πωλούνται 2€ αντί για 0,50€…

Εν τω μεταξύ η κατάσταση είναι ασφυκτική στους δυο χώρους παραμονής των μεταναστών -τον καταυλισμό που δημιούργησε ο δήμος Λέσβου στο Καρά Τεπέ και το Κέντρο Ταυτοποίησης στη Μόρια- ενώ πρόχειροι καταυλισμοί έχουν στηθεί στην Καλλονή, τον Μόλυβο, τη Συκαμιά και στην Κλειώ.

Η κοσμοσυρροή σε συνδυασμό με τα προβλήματα υποδομών και τη δυσκολία συντονισμού και διαχείρισης ενός τόσο μεγάλου -και συνεχώς αυξανόμενου- αριθμού προσφύγων, έχουν μοιραία ως αποτέλεσμα καθημερινές εντάσεις που συνηθέστατα συμβαίνουν για ασήμαντη αφορμή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες το βράδυ υπήρξε συμπλοκή μεταξύ δυο Αφγανών που κατέληξαν στο νοσοκομείο. Ο ένας, που φέρει τραύμα από μαχαίρι στο μπράστο, πήρε σήμερα εξιτήριο, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται -εκτός κινδύνου- με τραύματα στο κεφάλι και το στήθος. Παρά την εξέλιξη του περιστατικού, κανένας από τους δυο πρόσφυγες δεν ήθελε να υποβάλλει μήνυση κατά του άλλου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε