Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο στη Μόρια! Ζητούν ρεύμα και θέρμανση

Μυτιλήνη: Μετανάστες έκλεισαν τον δρόμο στη Μόρια! Ζητούν ρεύμα και θέρμανση

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν το μεσημέρι της Τρίτης πρόσφυγες και μετανάστες στη Μόρια στη Μυτιλήνη ζητώντας ρεύμα και θέρμανση.

Ο νέος «οικισμός» που έχει αναπτυχθεί αριστερά της εισόδου του Κέντρου Υποδοχής στη Μόρια δεν έχει καθόλου ηλεκτροδότηση ενώ σύμφωνα με το stonisi.gr το ηλεκτρικό ρεύμα δεν φτάνει για τους 18.604 αιτούντες άσυλο του ΚΥΤ.

Για τους 6000 πρόσφυγες και μετανάστες που μένουν εκτός του ΚΥΤ στη Μόρια (σ.σ. σε χωρητικότητα για 2.800 ανθρώπους!) και για κάποιους ακόμα απ’ έξω φτάνει, αλλά για τους νεοεισερχόμενους που στήνουν μόνοι τους τις σκηνές τους με το που φτάσουν στην περιοχή δεν προβλέπεται ούτε ρεύμα, ούτε θέρμανση.

Στα εφτά οικόπεδα- χωράφια ιδιωτών που έχουν καταπατηθεί, χιλιάδες άνθρωποι στερούνται ρεύματος και θέρμανσης μέσα στον χειμώνα. Ο αναπληρωτής διοικητής του ΚΥΤ, Δημήτρης Βαφέας εξηγεί στο «Ν» ότι ήταν πολύ σημαντική η παρέμβαση του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδη Στεφανή να ενισχυθεί το ρεύμα για να μην παγώσει ο κόσμος. Ωστόσο, προσθέτει ότι δεν είναι δυνατόν να ηλεκτροδοτηθεί ολόκληρη «πόλη», ειδικά σε καταπατημένη περιοχή.

Πηγή: stonisi

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις