Δευτέρα, 29 Απρ.
19oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων 27χρονου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λέσβο

Μυτιλήνη: Ολοκληρώθηκε η λήψη οργάνων 27χρονου στρατιώτη που σκοτώθηκε σε τροχαίο στη Λέσβο

Ο άτυχος στρατιώτης στη Μυτιλήνη δεν τα κατάφερε μετά το τροχαίο. Οι γονείς του αποφάσισαν να δωρίσουν όργανα του γιου τους, για να σωθούν ζωές…

Το τροχαίο στάθηκε μοιραίο για τον 27χρονο που υπηρετούσε ως στρατιώτης στις Ένοπλες Δυνάμεις. Οι γονείς του, στη Μυτιλήνη μέσα στον πόνο τους, πήραν μια απόφαση γενναία. Έδωσαν τη συγκατάθεσή τους για τη λήψη οργάνων του μοναχογιού τους, με την ευχή να σωθούν ανθρώπινες ζωές που κινδυνεύουν. Οι ελπίδες για το δικό τους παιδί ήταν ελάχιστες από τη στιγμή που μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εκμηδενίστηκαν την επόμενη μέρα.

Ολοκληρώθηκε νωρίς σήμερα Σαββάτο 14 Οκτωβρίου το πρωί στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, η λήψη οργάνων από τον 27χρονο Γιάννη ο οποίος τραυματίσθηκε βαριά την περασμένη Κυριακή 8 Οκτωβρίου στην περιοχή της Μεγάλης Λίμνης. Όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε, βγήκε από το δρόμο και προσέκρουσε με σφοδρότητα πρώτα σε προστατευτική μπάρα και ύστερα σε δένδρο.

Οι γονείς του, γνωστοί στην κοινωνία της Μυτιλήνης και οι δύο, δεδομένου του ότι ο Γιάννης είχε διαπιστωθεί πως παρά τις προσπάθειες των γιατρών του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, ήταν κλινικά νεκρός έδειξαν γενναιότητα και έδωσαν τη συγκατάθεση τους να αφαιρεθούν τα όργανα του παιδιού τους.

Ειδική ομάδα γιατρών του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων ήρθε στη Μυτιλήνη με πτήση και αφαίρεσε τα όργανα που κρίθηκε ότι μπορούσαν να μεταμοσχευθούν, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν σε ασθενείς που τα έχουν ανάγκη. Όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα stonisi.gr, νωρίς το πρωί, η διαδικασία είχε ολοκληρωθεί.

Ο 27χρονος, γνωστός Μυτιληνιός, μοναχοπαίδι οικογένειας γνωστών Μυτιληνιών, υπηρετούσε στις Ένοπλες Δυνάμεις ως Στρατιώτης Βραχείας Ανακατάταξης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις