Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Μυτιλήνη: «Θα βγάλουμε το νοίκι» – Σοκάρουν οι διάλογοι των τραυματιοφορέων με το γραφείο τελετών για ετοιμοθάνατους ασθενείς

Μυτιλήνη: «Θα βγάλουμε το νοίκι» – Σοκάρουν οι διάλογοι των τραυματιοφορέων με το γραφείο τελετών για ετοιμοθάνατους ασθενείς

Αίσθηση έχει προκαλέσει η υπόθεση των τραυματιοφορέων και του γραφείου τελετών που έκαναν «χρυσές» δουλειές εις βάρος ετοιμοθάνατων ασθενών στη Μυτιλήνη με τους διαλόγους να σοκάρουν.

Το ανδρόγυνο τραυματιοφορέων που εργάζονταν μαζί στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης «ψάρευαν» πληροφορίες σχετικά με ασθενείς που βρίσκονταν σε σοβαρή κατάσταση μέσα από το ηλεκτρονικό αρχείο των γιατρών. Οι διάλογοι που παρουσιάζει η εκπομπή Live News είναι αποκαλυπτικοί. 

28 Αυγούστου 2023

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Εν τέλει έμαθες ποιος ήταν χθες;

Τραυματιοφορέας: Μία (…)

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Α! Εδώ Μυτιλήνη;

Τραυματιοφορέας: Ναι, αυτό μου το ΄πε ο (…).

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Α, δεν ανέβηκες καθόλου πάνω εσύ…

Τραυματιοφορέας: Όχι, δεν ανέβηκα, γιατί τώρα πρώτα είχαν πάλι θάνατο άλλο.

Αφού έμαθαν τα στοιχεία του ασθενούς, τα προώθησαν στο γραφείο τελετών που φαίνεται να συνεργάζονταν για να έρθει σε επαφή με την οικογένεια του ανθρώπου. Με κυνικό τρόπο, χαρακτηρίζουν την περίπτωση του ετοιμοθάνατου ως… κέρδος, αν και εφόσον το γραφείο τελετών κλείσει τη συμφωνία.

28 Αυγούστου 2023

Τραυματιοφορέας: Του έστειλα μήνυμα: «Έμαθες;». Λέει: «Δεν ασχολήθηκα πολύ, μου είπαν ότι είναι αυτό το όνομα». Λέω: «Ξέρεις;». Λέει: «Όχι, πες μου». Πήγα μέσα εκεί, δεν ξέρω άμα την είχαν κλείσει από χθες το βράδυ. Θα φανεί.

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Γιατί δεν ασχολήθηκε; Α, δεν ασχολήθηκε ο (…).

Τραυματιοφορέας: Άκουσε μόνο το όνομα.

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Μπορεί να είναι και η κυρία (…), η νέα που ήταν. Θυμάσαι;

Τραυματιοφορέας: Εντάξει, δεν μας πειράζει. Άμα το πάρουνε κέρδος έχουμε.

Ο τραυματιοφορέας φαίνεται να ενημερώνει συνεχώς τον ιδιοκτήτη του γραφείου τελετών με προσωπικά στοιχεία ασθενών. Υπολογίζει πως αν κάτσουν οι έξι νέοι θάνατοι θα βγάλουν… το ενοίκιο του μήνα.

30 Αυγούστου 2023

Τραυματιοφορέας προς γραφείο τελετών: Καλησπέρα. Χαίρομαι ιδιαιτέρως. (Αναφέρει 6 ονόματα ασθενών) Θα βγάλουμε το νοίκι. Θα πάω αργά να δω αν έχει κάτι.

Και αφού ο 50χρονος υπάλληλος του νοσοκομείου ζητούσε να προσεγγίσει τις οικογένειες των ασθενών που ήταν σε κρίσιμη κατάσταση, ο ιδιοκτήτης τους γραφείου τελετών του ζητάει επίμονα να περάσει από εκεί, πιθανόν για να του δώσει το ποσό που έχουν συμφωνήσει.

27 Σεπτεμβρίου 2023

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών: Έλα ρε. Που είσαι;

Τραυματιοφορέας: Έλα αγόρι. Πάω να πάρω τον (…). Τι είναι;

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών: Πέρασε δύο λεπτά από το μαγαζί.

Τραυματιοφορέας: Τώρα θα τελειώσω με τον (…), να τον πάρω οκτώ παρά πέντε, να τον γυρίσω πίσω για να περάσω.

Ιδιοκτήτης γραφείου τελετών: Θα φύγω. Χ@σ@ με. Προτού πάρεις το μωρό, έλα δύο λεπτά. Με το μηχανάκι είσαι. Άντε.

Τραυματιοφορέας: Καλά, καλά. Έρχομαι.

«Είπαν ότι είχαμε συναλλαγές με αυτόν τον κύριο και μας έδινε της δουλειές. Δίχως αποδείξεις, δίχως τίποτα. Με τα λόγια. Αντίζηλοι λόγω του ότι ζηλεύουν κάνουν ό,τι κάνουν. Έλαχε τώρα και πήρα κάποιες δουλειές παραπάνω εγώ και έγινε αυτό το θέμα», είπε ο πατέρας του κατηγορούμενου.

Για κάθε συμφωνία που έκλεινε το γραφείο τελετών, οι τραυματιοφορείς έβγαζαν το ποσό των 100€.

«Εάν αποδειχθούν αυτές οι κατηγορίες θα πρέπει ο υγειονομικός να απολυθεί, δεν έχουν καμία δουλειά ανάμεσά μας άνθρωποι οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο», δήλωσε ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ.

Δύο ασθενείς που είχαν δώσει στο γραφείο τελετών να έρθει σε επαφή κατέληξαν. Έτσι, η σύζυγος του τραυματιοφορέα ανέθεσε στην κόρη της να ελέγξει το κηδειόχαρτα για να δει αν τα ανέλαβε ο δικός τους άνθρωπος.

17 Σεπτεμβρίου 2023

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Άμα κατέβεις προς το (…) ή στο νοσοκομείο ανεβαίνοντας δες τα κηδειόχαρτα.

Κόρη τραυματιοφορέων: Μα δε θα βγω.

(Γυναίκα) Σύζυγος Τραυματιοφορέα: Δες για μία (…) πιο παλιά θα ήτανε. Μία (…) και μία (…) αν υπάρχει στο γραφείο τελετών του (…).

Κόρη τραυματιοφορέων: Καλά.

Ξενοφών Αυγερινός: Οι τραυματιοφορείς διάβαζαν τους φακέλους των σθενών

Ο πρόεδρος Εργαζόμενων Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Ξενοφών Αυγερινός μίλησε στο Live News κι ανέφερε ότι στο νοσοκομείο υπήρχαν φήμες για το εν λόγω ζήτημα.

«Κανείς δεν ”έπεσε από τα σύννεφα”. Αυτή η ιστορία γίνεται κατά καιρούς σε όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδος. Κάτι συγκεκριμένο δεν είχαμε, ποτέ δεν είχε αποδειχτεί κάτι».

Στην συνέχεια ο πρόεδρος εργαζομένων περιέγραψε ότι την ώρα που πήγαινε ο τραυματιοφορέας και μετέφερε τον άρρωστο άνθρωπο είχε το μυαλό του να δει τι έχει γράψει ο γιατρός στην καρτέλα τού και να ενημερώσει το γραφείο κηδειών.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις