Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μυτιλήνη: «Θάμπωσε» τους πάντες η θαλαμηγός δισεκατομμυριούχου με το ελληνικό όνομα

Μυτιλήνη: «Θάμπωσε» τους πάντες η θαλαμηγός δισεκατομμυριούχου με το ελληνικό όνομα

Η θαλαμηγός έδεσε στη Μυτιλήνη και ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Οι τυχεροί που κάνουν διακοπές στην Ελλάδα, θέλουν να πάρουν μια γερή γεύση από τη χώρα μας…

Από την Παρασκευή 14 Ιουλίου του 2023 εμφανίστηκε στο παλιό λιμάνι στη Μυτιλήνη και έδεσε μπροστά στο Δημοτικό θέατρο ένα τεράστιο σκάφος, η επιβλητική θαλαμηγός «Archimedes», που μάγεψε με την πολυτέλειά της, τους περαστικούς. Φέρει σημαία από τις Βερμούδες, έχει μήκος 70,6 μέτρα και πλάτος 13,3 μέτρα. Κατασκευάστηκε το 2008 ενώ έχει σαν βάση του την πόλη Χάμιλτον στον Καναδά.

Πρόκειται για σκάφος ιδιοκτησίας του 85χρονου σήμερα Αμερικανού μεγιστάνα James Harris «Jim» Simons και της οικογένειας του μέλη της οποίας με φίλους τους ξεκινούν εντός της ημέρας από τη Μυτιλήνη με ιδιωτικές πτήσεις, για ένα ταξίδι στο Αιγαίο.

Ο James Harris «Jim» Simons είναι Αμερικανός επενδυτής, καθηγητής μαθηματικών – εξού και το όνομα του καραβιού του – και μάνατζερ ενός μεγάλου ιδιωτικού fund με το όνομα Renaissance Technologies. Επίσης είναι γνωστός για το φιλανθρωπικό του έργο.

Ο 85χρονος, είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη με περιουσία άνω των 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Οι συγγενείς του James Harris «Jim» Simons και οι φίλοι τους αφού μετά την άφιξη τους στη Μυτιλήνη περιηγηθούν στο νησί θα αναχωρήσουν πιθανά για Σάμο τις επόμενες μέρες.

Με αφορμή την άφιξη του «Archimedes» στο λιμάνι της Μυτιλήνης και την πρόσδεση του στο μόνο χώρο που θα μπορούσε να δέσει λόγω των έργων που πραγματοποιούνται στο λιμάνι, ο πρακτορεύων το σκάφος Ηλίας Πίκουλος μίλησε για τις προοπτικές που έχει το «γιότινγκ» στο λιμάνι της Μυτιλήνης, τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την καθυστέρηση του έργου της ανάπλασης του λιμανιού της πόλης αλλά και τη φετινή σημαντική τουριστική κίνηση προς τη Λέσβο.

Πηγή: stonisi.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις