Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Χαροπαλεύει ο επιχειρηματίας από την επίθεση της συζύγου που του έβαλε φωτιά

Μυτιλήνη: Χαροπαλεύει ο επιχειρηματίας από την επίθεση της συζύγου που του έβαλε φωτιά

Σε κατάσταση σοκ η Μυτιλήνη από την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος 58χρονου επιχειρηματία. Η γυναίκα του, τον περιέλουσε με βενζίνη και του έβαλε φωτιά

Ο 58χρονος επιχειρηματίας υποβλήθηκε τη νύχτα σε χειρουργικές επεμβάσεις και πλέον δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Η σύζυγός του, που συνελήφθη για την άγρια και άρρωστη επίθεση στο κατάστημα που διατηρούσαν θα οδηγηθεί ενώπιον της δικαιοσύνης. Τηρεί σιγή ιχθύος και δεν αναφέρει τους λόγους που θόλωσαν το μυαλό της. Η αδερφή του τραυματία περιγράφει σκέψεις και συναισθήματα, μέσα από νέα της ανάρτηση. Προσεύχεται για να γίνει καλά ο αδερφός της, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάσταση της υγείας του ως εξαιρετικά κρίσιμη.

Τα βαριά αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας και της παράβασης της νομοθεσίας για ενδοοικογενειακή βία περιλαμβάνονται στη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος της 49χρονης, η οποία έλουσε με βενζίνη και πυρπόλησε τον σύζυγό της στη Μυτιλήνη.

Σύμφωνα με νεότερα στοιχεία, πριν την απάνθρωπη επίθεση προηγήθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του ζευγαριού και μάλιστα, μέσα στο κατάστημα το οποίο διατηρεί ο σύζυγός της, στο κέντρο του νησιού. Ο 58χρονος έφερε εγκαύματα πρώτου, δευτέρου και τρίτου βαθμού σε πόδια, λαιμό, θώρακα και πλάτη, ενώ κάηκε το 40% του σώματός του.

Αρχικά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης. Όμως, επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει και επειδή η κατάστασή του κρίθηκε ιδιαίτερα σοβαρή, μεταφέρθηκε με Ντακότα στη Θεσσαλονίκη, στο νοσοκομείο Παπανικολάου. Σύμφωνα με ιατρικές πηγές, έχει ήδη υποβληθεί σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων, ενώ νοσηλεύεται στη ΜΕΘ Εγκαυμάτων του νοσοκομείου. Η συλληφθείσα αναμένεται εντός της ημέρας να οδηγηθεί ενώπιον εισαγγελέα και ανακριτή.

H ανάρτηση της αδερφής του επιχειρηματία

Συγκλονίζει η ανάρτηση στο Facebook της αδερφής του άτυχου επιχειρηματία η οποία προσεύχεται να γίνει καλά ο αδερφός της και δεν μπορεί να πιστέψει το κακό που χτύπησε την οικογένειά του. «Δεν το χωράει το μυαλό μου όταν είδε τον αδερφό μου ότι δεν το βγάζουν από την εντατική στη Θεσσαλονίκη, πώς μπορεί ένας άνθρωπος όταν ζεις μαζί του όταν έχεις χάσει δύο παιδιά όταν έχεις περάσει τόσα να βάζει βενζίνη να τον κάψει ζωντανό.

Μπορώ να φανταστώ τον πόνο που έχει αυτός ο άνθρωπος, πόσο εχει πονέσει στη ζωή του να κάνεις τόσο μεγάλο κακό είναι τόσο κρίμα. O Γιάννης έχει πονέσει τόσο πολύ, εύχομαι η Παναγία να τον βοηθήσεο να τα καταφέρει. Πόση κακία μπορεί να έχει ένας άνθρωπος; Κάποτε μου λεγε ότι μέσα σε μία μαξιλαροθήκη και τα ρούχα του και γύρισε μόνος του πόσο μπορεί να πονάει ένας άνθρωπος, Παναγία μου βοήθησέ τον θα περάσει κι αυτό».

Η αδερφή του θύματος, μιλώντας στο newsit.gr, αναφέρει χαρακτηριστικά «δεν είναι πολύ καλά ο αδερφός μου. Το μεσημέρι (χθες) έγιναν όλα, πήγε στο μαγαζί του και του έριξε ένα μπουκάλι με βενζίνη και πέταξε και τον αναπτήρα και του έβαλε φωτιά. Είναι σε πλήρη καταστολή, διασωληνωμένος. Το κάψιμο είναι στον οισοφάγο και στα πνευμόνια».

Στη συνέχεια, όπως μας μεταφέρει, ο άτυχος άνδρας, «νόμιζε ότι αυτό που του πέταξε ήταν κρασί, αλλά ήταν μπουκάλι με βενζίνη, πήρε και το μαγαζί φωτιά. Η γυναίκα αυτή είχε πρόβλημα με το αλκοόλ. Του δημιουργούσε συνέχεια προβλήματα, έχει ένα μένος μαζί του, νομίζω ότι τον ζηλεύει.

Η μοίρα είχε χτυπήσει άσχημα την οικογένεια, αφού είχαν χάσει τα δύο από τα τρία τους παιδιά. «Έχουν χάσει και δύο παιδιά, το ένα πνίγηκε στο λιμάνι και το άλλο το χάσανε από τροχαίο, έχει περάσει πάρα πολλά. Δεν το άξιζε αυτό το πράγμα», καταλήγει η αδερφή του θύματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ζευγάρι τσακώθηκε για άγνωστο λόγο και η σύζυγός του, που ήταν δίπλα στην ψησταριά και άναβε τα κάρβουνα, πήρε το μπιτόνι με τη βενζίνη και αφού περιέλουσε με αυτό τον άντρα της, του έβαλε φωτιά.

Στέλεχος της τοπικής αυτοδιοίκησης μίλησε στο nealesvou.gr και αποκάλυψε ότι είδε τον άτυχο άνδρα χθες Τετάρτη (19.4.2023) σε σούπερ μάρκετ της Μυτιλήνης.

«Τον είδα και ήταν εμφανώς καταβεβλημένος και μου είπε ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά. Εγώ του έδωσα κουράγιο αλλά εκείνος μου είπε: “δεν μπορείς να με καταλάβεις, δεν είσαι στη θέση μου”. Πού να το φανταζόμουν διαβάζοντας τώρα την είδηση ότι θα είχε αυτή την κατάληξη σε λιγότερο από ένα 24ωρο».

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις