Πέμπτη, 2 Μαΐ
23oC Αθήνα

Μυτιλήνη: Υποδοχή Τσίπρα – Σουλτς με κατάληψη του δημαρχείου και μαύρα πανό (Βίντεο)!

ΦΩΤΟ από era-aegean.gr
ΦΩΤΟ από era-aegean.gr

– ”Go back mr. Tsipras” γράφει ένα από τα πανό που κρέμασαν οι καταληψίες στο μπαλκόνι του δημαρχείου
– Μια βάρκα με πρόσφυγες που έφτανε στην ακτή η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στη Λέσβο
– Δείτε φωτογραφίες κατά τη διάρκεια της πτήσης του Αλέξη Τσίπρα και του Μάρτιν Σουλτς
– Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που κάνουν οι διακινητές προσφύγων και μεταναστών
– Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο νησί για το φόβο επεισοδίων

Σε συμβολική κατάληψη του Παλαιού Δημαρχείου Μυτιλήνης προχώρησαν κάτοικοι της Μυτιλήνης, κόντρα στην ″υποκριτική″ όπως την χαρακτηρίζουν επίσκεψη Τσίπρα – Σουλτς. Η κατάληψη πραγματοποιείται ως ένδειξη διαμαρτυρίας στην επίσκεψη του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την πολιτική που έχει ακολουθήσει μέχρι σήμερα η Ευρώπη στο θέμα της προσφυγικής κρίσης και κυρίως για τους εκατοντάδες θανάτους αθώων προσφύγων στα νερά του Αιγαίου.

Οι διαδηλωτές έχουν αναρτήσει στο μπαλκόνι του κτιρίου πανό που γράφει: “Γέμισε το Αιγαίο κορμιά μεταναστών, είναι και οι Ευρωπαίοι φονιάδες των λαών” και άλλα συνθήματα όπως “Go Back Mr Tsipras”. Διαμαρτυρία έχει προγραμματιστεί και από τους εθελοντές του Χωριού τού Όλοι μαζί στο Κέντρο Κράτησης στη Μόρια.

 
Η πρώτη εικόνα για Τσίπρα και Σουλτς

Μια βάρκα με πρόσφυγες που προσπαθούσαν να προσεγγίσουν την ακτή ήταν η πρώτη εικόνα που αντίκρισαν ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και ο προέδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μόλις προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λέσβου. Ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε έγκλημα αυτό που κάνουν οι διακινητές και αναφερόμενος στην απεργία της ΠΝΟ έκανε λόγο για κακή συγκυρία, διότι όπως είπε μένουν περίπου 10.000 μετανάστες εγκλωβισμένοι μέσα στα πλοία, παρότι έχουν εισιτήρια για να φύγουν.

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟ από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Αλέξης Τσίπρας και Μάρτιν Σουλτς λίγο πριν τις 11 επισκέφτηκαν το κέντρο υποδοχής προσφύγων στη Μόρια. Εν συνεχεία θα μεταβούν στο κτίριο που στεγάζει τα γραφεία της γενικής γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής όπου θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη με τους αρμόδιους φορείς και τις αρχές ασφαλείας.

Πηγή: era-aegean.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε