Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νάξος: Απίθανο Ρεκόρ Γκίνες με τηγανιτές πατάτες – Ένα βουνό μπροστά από ντόπιους και τουρίστες – video

Νάξος: Απίθανο Ρεκόρ Γκίνες με τηγανιτές πατάτες – Ένα βουνό μπροστά από ντόπιους και τουρίστες – video

Η Νάξος πανηγυρίζει ακόμα ένα Ρεκόρ Γκίνες με τηγανιτές πατάτες. Ο Κώστας Μανωλάς πήρε αεροπλάνο από την Ιταλία, για να δει από κοντά τις προσπάθειες στο νησί του…

Η Νάξος πανηγυρίζει ακόμα ένα Ρεκόρ Γκίνες με τηγανιτές πατάτες που έφτιαξαν ένα μικρό βουνό και σερβιρίστηκαν στους τυχερούς επισκέπτες. Για να επιτευχθει το ρεκόρ χρειάστηκαν 2,5 τόνοι ακαθαριστές πατάτες Νάξου, οι οποίες έγιναν 1 τόνος και 800 κιλά καθαρισμένες. Τελικά 625 κιλά τηγανίστηκαν και σερβιρίστηκαν σε μια μερίδα στους επισκέπτες του 9ου Φεστιβάλ Πατάτας Νάξου, που έδειχναν να το απολαμβάνουν.

Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου (01-09-2018), τα μέλη της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου, οι οικογένειές τους και δεκάδες εθελοντές, καθάζισαν πατάτες και αμέσως μετά ξεκίνησε το τηγάνισμα. Ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ, ενώ χρειάστηκαν 800 κιλά ντόπιο ελαιόλαδο και 24 καζάνια. Εκατοντάδες κιλά πατάτες αφού τηγανίζονταν, στη συνέχεια συγκεντρώνονταν σε ένα μεγάλο σκεύος βάρους 235 κιλών, που μαγνήτιζε τα βλέμματα ντόπιων και τουριστών.

Ρεκόρ Γκίνες στη Νάξο με τηγανιτές πατάτες

Το προηγούμενο σχετικό Ρεκόρ Γκίνες είχε σημειωθεί και πάλι στη Νάξο, πέρυσι με 554 κιλά πατάτες. Πάντως για την επίσημη καταγραφή του Ρεκόρ απομένει η πιστοποίηση του Γκίνες. Για το λόγο αυτό ειδικοί σε θέματα υγιεινής και ζύγιζης παρακολουθούσαν τη διαδικασία προκειμένου να διασφαλίσουν, ότι τηρήθηκαν όλες οι προϋποθέσεις για την επίτευξη του στόχου…

Παρών και ο Κώστας Μανωλάς

Μετά την επίτευξη του ρεκόρ, οι θεατές απόλαυσαν μουσικό πρόγραμμα από την τραγουδίστρια Ελένη Λεγάκη και τον δάσκαλο της νησιωτικής μουσικής Μανώλης Μπαρμπεράκη, καθώς και παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς χορευτικούς συλλόγους.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο Μητροπολίτης Παροναξίας Καλλίνικος, ο οποίος μάλιστα βραβεύθηκε για την κοινωνική του προσφορά, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος και ο βουλευτής Κυκλάδων με το ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός, ο οποίος έχει καταγωγή από τη Νάξο. Ξεχώρισε η παρουσία του Ναξιώτη ποδοσφαιριστή της Ρόμα Κώστα Μανωλά, ο οποίος αν και το βράδυ της Παρασκευής αγωνιζόταν με την ομάδα του απέναντι στη Μίλαν, την επομένη βρέθηκε στο νησί του για τη μεγάλη γιορτή.

Ρεπορτάζ: Ειρήνη Μιλή

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις