Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Νάξος: Διαμαρτυρία για το νερό – Έκλεισαν επαρχιακό δρόμο και μπλόκαραν αυτοκίνητα και σχολικά [pics]

Νάξος: Διαμαρτυρία για το νερό – Έκλεισαν επαρχιακό δρόμο και μπλόκαραν αυτοκίνητα και σχολικά [pics]

Αγρότες και κάτοικοι της Νάξου, κυρίως από τις περιοχές Δαμαριώνα και Σαγκρίου, ξεκίνησαν κινητοποιήσεις προκειμένου να εμποδίσουν τη σύνδεση σωλήνων ύδρευσης με τη νέα γεώτρηση του Προφήτη Ηλία (περιοχή Δαμαριώνα) με σκοπό την ύδρευση της πόλης της Νάξου…

Το πρωί σήμερα έκλεισαν το δρόμο ως ένδειξη διαμαρτυρίας με αποτέλεσμα τα οχήματα, μεταξύ των οποίων, σχολικά και τουριστικά λεωφορεία, να μη μπορούν να περάσουν από το σημείο ούτε στην άνοδο προς Δαμαριώνα, Χαλκί κ.ά. ούτε από εκεί προς την πόλη της Νάξου. Στο σημείο έφτασε ο δήμαρχος, ενώ μεταξύ αυτών που συμμετείχαν στην κινητοποίηση ήταν μέλη τοπικών κοινοτήτων και του δημοτικού συμβουλίου.

Οι αγρότες διαμαρτυρήθηκαν έντονα στο δήμαρχο για την απόφαση της δημοτικής πλειοψηφίας να υδροδοτηθεί η πόλη της Νάξου με το νερό της περιοχής, αφού ήδη, όπως επισήμαναν έχουν αρχίσει και εξαντλούνται τα αποθέματα στα χωράφια της περιοχής με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι καλλιέργειες.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος, Μανόλης Μαργαρίτης, τους ζήτησε να λύσουν το κλείσιμο του δρόμου και να μεταβούν στο δημαρχείο προκειμένου να συζητήσουν το θέμα. Παράλληλα, τους είπε ότι μόνο μέχρι να ξεπεραστεί το πρόβλημα με το νερό θα αντληθεί νερό από την περιοχή για την πόλη της Νάξου και μάλιστα εξέφρασε την πρόθεσή του να δεσμευτεί και εγγράφως γι αυτό.

Οι κάτοικοι όμως δεν πείστηκαν από τα λεγόμενα του δημάρχου και παρέμειναν στο σημείο, όπου είχε φτάσει και η Αστυνομία.

Πηγή: cycladesvoice.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις