Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νάξος: Βούτηξαν και κατέγραψαν εικόνες που προκαλούν αίσθηση – Ο βυθός και οι δυσάρεστες εκπλήξεις

Νάξος: Βούτηξαν και κατέγραψαν εικόνες που προκαλούν αίσθηση – Ο βυθός και οι δυσάρεστες εκπλήξεις

Η Νάξος στο επίκεντρο με τα πλάνα να εκπλήσσουν. Οι δύτες κατέγραψαν τις εικόνες που ελάχιστοι περίμεναν…

Περισσότερα από 1.100 πλαστικά μπουκάλια και ποτήρια, 500 αλουμινένια κουτάκια και 150 γυάλινα μπουκάλια συνέλεξαν μόλις σε λίγες ώρες εθελοντές δύτες από ένα μικρό τμήμα του λιμανιού της Νάξου. Η επιχείρηση καθαρισμού, που πραγματοποιήθηκε το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, όχι μόνο αποδεικνύει πέραν πάσης αμφιβολίας τη σύνδεση του τουρισμού με τη θαλάσσια ρύπανση, αλλά δίνει και μια ένδειξη του τι βρίσκεται μέσα στις ελληνικές θάλασσες, ως αποτέλεσμα της αμέλειας κατοίκων και επισκεπτών.

Ο υποβρύχιος καθαρισμός πραγματοποιήθηκε στο αλιευτικό καταφύγιο της Νάξου από ομάδα εθελοντών της οργάνωσης Aegean Rebreath, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και της Attika Group, υπό την αιγίδα του τοπικού δήμου. Οι εθελοντές καθάρισαν και την παραλία της Λαγκούνας, συγκεντρώνοντας εξίσου μεγάλη ποσότητα απορριμμάτων.

«Φαίνεται ο αντίκτυπος της τουριστικής κίνησης και όχι μόνο. Γενικότερα το συμπέρασμά μας είναι ότι η Νάξος είναι ένα ιδιαίτερα επιβαρυμένο νησί», λέει ο επικεφαλής της οργάνωσης, Γιώργος Σαρελάκος. «Είναι σοκαριστικό σε έναν τόσο μικρό χώρο να υπάρχουν τόσα πολλά σκουπίδια», λέει ο δήμαρχος Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Δημήτρης Λιανός. Δείτε το βίντεο του kathimerini.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις