Πέμπτη, 30 Μαΐ
26oC Αθήνα

Νάουσα: Γνωρίστε το χωριό Αρκοχώρι που διεκδικεί την πρώτη θέση στα βραβεία «Best Villages 2023»

Νάουσα: Γνωρίστε το χωριό Αρκοχώρι που διεκδικεί την πρώτη θέση στα βραβεία «Best Villages 2023»

Το Αρκοχώρι, ένα χωριό που βρίσκεται έξω από τη Νάουσα μαγεύει κάθε χρόνο τους επισκέπτες του. Γραφικό όσο λίγα στην Ημαθία διεκδικεί ένα βραβείο με ξεχωριστή σημασία…

Τον τίτλο «Best Villages 2023» διεκδικεί το Αρκοχώρι, το πανέμορφο ορεινό χωριό στη Νάουσα, με την πρόταση φακέλου υποψηφιότητάς του σε διεθνή διαγωνισμό, που υπέβαλε πρόσφατα η δημοτική αρχή της πόλης προς το Υπουργείο Τουρισμού.

Ο Δήμος Νάουσας, με την πρόταση του αυτή επιδιώκει την περαιτέρω τουριστική ανάδειξη του Αρκοχωρίου, με σεβασμό στη φυσική και πολιτιστική του κληρονομιά και σύμφωνα με τις αρχές της βιώσιμης και αειφόρου ανάπτυξης.

Επισημαίνεται ότι η επιλογή των φακέλων υποψηφιότητας στη διεθνή διοργάνωση «Best Villages 2023» γίνεται από ειδική επιτροπή του Υπουργείο Τουρισμού και η τελική επιλογή από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόσφατα το Αρκοχώρι εντάχθηκε, με πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας, στο δίκτυο «Αυθεντικών Χωριών της Adrionet Ανδριατικής-Ιονίου», που έχει ως στόχο την προώθηση της διατήρησης των φυσικών και πολιτιστικών αγαθών μιας περιοχής, την προσπάθεια ανάπτυξης με βάση την κοινωνική, περιβαλλοντική και οικονομική βιωσιμότητα, με έμφαση πρωτίστως στην ποιότητα ζωής και ευημερίας του τοπικού πληθυσμού, την ενίσχυση της επισκεψιμότητας κ.ά.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις