Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

Ναυάγιο με πρόσφυγες στη Χίο: Πνίγηκαν δύο παιδιά και δύο γυναίκες

Ναυάγιο με πρόσφυγες στη Χίο: Πνίγηκαν δύο παιδιά και δύο γυναίκες
Φωτογραφία politischios.gr

Τραγικό τέλος βρήκαν δύο γυναίκες 40 ετών και δύο μικρά παιδιά 4 και 10 ετών, όλοι πρόσφυγες, στη Χίο και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή των Νενήτων, στην προσπάθειά τους να διασχίσουν το στενό Χίου – Τσεσμέ και να αποβιβαστούν στις ακτές του νησιού.

Οι σοροί τους μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Χίου λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης (26.10.2021) και σύμφωνα με το ρεπορτάζ του politischios.gr, η λέμβος που μετέφερε τους πρόσφυγες έγινε αντιληπτή στις 08:45 το πρωί από περιπολικό σκάφος ανοιχτής θαλάσσης του Λιμεναρχείου Χίου σε απόσταση 7 χιλιομέτρων από τις ακτές ενώ στις 08:50 ακολούθησε η επιχείρηση διάσωσης.

Όπως ανέφεραν οι επιβαίνοντες, που πρώτα επικοινώνησαν με το 112, στην λέμβο επέβαιναν συνολικά 27 άτομα, εκ των οποίων, τα 20 βρέθηκαν στη λέμβο και στη συνέχεια εντοπίστηκαν οι 4 νεκροί στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Μία γυναίκα που επέβαινε στη λέμβο, σώθηκε τελικά αφού φορούσε σωσίβιο.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν 2 πλοία του λιμενικού σώματος, ένα ελικόπτερο Super Puma, ένα ελικόπτερο του στρατού, ένα πλοίο της αποστολής του NATO καθώς επίσης και παραπλέοντα σκάφη.

Το τραγικό ναυάγιο σχολίασε και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος είπε ότι «οι τουρκικές αρχές πρέπει να κάνουν περισσότερα».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις