Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Ναύπακτος: Έκλεψε και φέτος τις εντυπώσεις ο Επιτάφιος – Φαντασμαγορικές εικόνες από το πανέμορφο ενετικό λιμάνι

Ναύπακτος: Έκλεψε και φέτος τις εντυπώσεις ο Επιτάφιος – Φαντασμαγορικές εικόνες από το πανέμορφο ενετικό λιμάνι
npress.gr

Ο Επιτάφιος στην Ναύπακτο είναι αναμφίβολα ένας από τους πιο εντυπωσιακούς στην Ελλάδα, κατά πολλούς και ο πιο εντυπωσιακός.

Και φέτος λοιπόν την Μεγάλη Παρασκευή, η πανέμορφη Ναύπακτος έκλεψε τις εντυπώσεις το βράδυ της περιφοράς του Επιταφίου, με συναυλία, βεγγαλικά, καπνογόνα και εντυπωσιακούς φωτισμούς στο υπέροχο λιμάνι της.

Λιμάνι το οποίο πλημμυρίστηκε από χιλιάδες κόσμου ο οποίος μαγεύτηκε από τις εικόνες.

Σύμφωνα με το nafpaktianews.gr, το ιδιαίτερο τελετουργικό της Περιφοράς των Επιταφίων των δύο κεντρικών Ενοριών της Ναυπάκτου, του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου και του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής προέβλεπε η Πομπή, συνοδεία της Παπαχαραλαμπείου Δημοτικής Φιλαρμονικής, να καταλήγει στο Ενετικό Λιμάνι της πόλης, όπου δεκάδες αναμμένες δάδες είχαν τοποθετηθεί στις πολεμίστρες, ο φλεγόμενος σταυρός έστεκε επιβλητικός στην είσοδο του Λιμανιού. «Αγέρωχο» όπως πάντα, το άγαλμα του Γιώργου Ανεμογιάννη έστεκε πάνω από όλους στο ενετικό λιμάνι. Εκεί όπου βρίσκεται και αυτό του παγκόσμιου κορυφαίου συγγραφέα Μιγκέλ ντε Θερβάντες, ο οποίος είχε πάρει μέρος στην ναυμαχία της Ναυπάκτου.

Στο πρώτο μέρος του Προγράμματος, ακούστηκε το κουαρτέτο εγχόρδων με τους Γεράσιμο Λώλη (βιολί 1), Αλέξανδρο Λώλη (βιολί 2), Γιώργο Χλίτσιο (βιόλα) και τον Αμβρόσιο Βλαχόπουλο (βιολοντσέλο). Ερμηνεύουν η Ελένη Βουγιουκλή και η Σουζάνα Βουγιουκλή.

Στο δεύτερο μέρος ήταν η Μικτή Χορωδία Ναυπάκτου και η Μικτή Χορωδία Cantelena υπό τη διεύθυνση της μαέστρου, Ελένης Παπαδοπούλου-Αραβαντινού.

Σολίστ η καταξιωμένη υψίφωνος Τζίνα Φωτεινοπούλου και οι πιανίστες Ηλίας Καλούδης και Γιώργος Κονής. Αφήγηση-απαγγελία: ο ηθοποιός Λεωνίδας Κακούρης.

εικόνες: nafpaktianews.gr, npress.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις