Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ναύπακτος: Τουλάχιστον 2 μαθήτριες θύματα των 13χρονων που διακινούσαν fake γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους

Ναύπακτος: Τουλάχιστον 2 μαθήτριες θύματα των 13χρονων που διακινούσαν fake γυμνές φωτογραφίες συμμαθητριών τους
Eurokinissi - Φωτογραφία αρχείου

Τουλάχιστον δύο μαθήτριες του Γυμνασίου στη Ναύπακτο έχουν πέσει θύματα των δύο 13χρονων αγοριών που κατηγορούνται ότι κατασκεύαζαν φωτογραφίες γυμνών ανήλικων κοριτσιών, μέσω διαδικτυακής εφαρμογής.

Στο newsit.gr μιλάει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του Γυμνασίου Ναυπάκτου και αναφέρει ότι «ο διευθυντής του σχολείου πληροφορήθηκε για το θέμα και εμείς πληροφορηθήκαμε από τα παιδιά μας. Μας ενημέρωσε και εμάς ο διευθυντής. Υπάρχει μία διαδικασία», είπε και πρόσθεσε ότι:

Οι γονείς των παιδιών, τα οποία φέρονται ως θύματα, έκαναν ήδη κάποιες μηνύσεις. Δύο είναι τα κορίτσια. Τώρα από κει και πέρα μπορεί να υπάρχουν και άλλα που δεν το έχουν διαπιστώσει. Δύο είναι οι μαθητές του Γυμνασίου που τα έκαναν».

Και συμπληρώνει πως «το περιστατικό έγινε προχθές (σ.σ. 29.11.2023). Χθες (σ.σ. 30.11.2023) απλά έγινε η διαλεύκανση του θέματος. Υπήρξε μία ένταση στο σχολείο με τα υπόλοιπα παιδιά και τα πήραν. Θα κάνουμε μία συνέλευση την Τετάρτη (σ.σ. 06.12.2023) για να δούμε αν θα κάνουμε κάποιες περαιτέρω ενέργειες. Θα δούμε τους γονείς των δύο μαθητών στην συνέλευση».

Πώς αποκαλύφθηκε η υπόθεση 

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται όταν ο διευθυντής σχολείου στην Ναυπακτία πήγε στην Αστυνομία και κατήγγειλε ότι τον ενημέρωσαν πως μαθητής της Β’ τάξης δημιουργεί μέσω εφαρμογής γυμνές φωτογραφίες μαθητριών και τις επιδεικνύει σε άλλους μαθητές.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης προσήλθε στην Αστυνομία πατέρας μαθήτριας και κατήγγειλε πως η κόρη του έπεσε θύμα των δύο μαθητών και κατασκεύασαν φωτογραφίες με γυμνές φωτογραφίες του κοριτσιού.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τον τελευταίο μήνα οι δύο 13χρονοι μαθητές είχαν φτιάξει μέσω διαδικτυακής εφαρμογής, πολλές γυμνές φωτογραφίες ανηλίκων κοριτσιών αφαιρώντας τους τα ρούχα.

Μάλιστα, ο ένας από τους δυο συλληφθέντες ήταν μέλος σε ιδιωτικό γκρουπ στην εφαρμογή TELEGRAM, όπου διακινούσαν πορνογραφικό υλικό κοριτσιών και γυναικών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις