Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Ναύπλιο: Με μασκαράδες, χορό και τραγούδι άνοιξε το Τριώδιο – Πολύχρωμες εικόνες

Ναύπλιο: Με μασκαράδες, χορό και τραγούδι άνοιξε το Τριώδιο – Πολύχρωμες εικόνες
argolikeseidhseis.gr

Μία πολύχρωμη θορυβώδης πομπή άνοιξε το Τριώδιο φέτος στην πόλη του Ναυπλίου. Μασκαράδες με ποδήλατα και πατίνια αλλά και χορευτικά σωματεία έδωσαν το σύνθημα για την έναρξη των εκδηλώσεων της Αποκριάς.

Μεταμφιεσμένοι ή μη πήραν το ποδήλατο ή το πατίνι τους και ξεκίνησαν από την «Πέργκολα» με κατεύθυνση την πλατεία Τριών Ναυάρχων, ανοίγοντας το Τριώδιο. Εκεί συνάντησαν τις χορευτικές ομάδες και ο καρναβαλικός παλμός δυνάμωσε και όλοι μαζί κατέληξαν στην πλατεία Συντάγματος του Ναυπλίου.

Με οδηγό τα κρουστά της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ναυπλίου υπό τη διδασκαλία – διεύθυνση του μαέστρου – αρχιμουσικού της, Θεοδόση Αντωνιάδη ξεκίνησε ο καρναβαλικός ρυθμός στην πόλη του Ναυπλίου που παρέσυρε πρωτίστως τους «φανατικούς» οπαδούς της Αποκριάς… τα παιδιά.

Η καρδιά της παλαιάς πόλης, μετατράπηκε σε αποκριάτικο εργαστήρι.

Υπό την καθοδήγηση της ομάδας του εργαστηρίου Poeme, η οποία με τους μικρούς πρωταγωνιστές και με την χρήση οικολογικών υλικών έφτιαξαν μάσκες με θέμα τα ζωάκια του δάσους.

Με θέμα τα ζώα που απειλούνται με εξαφάνιση, το Κέντρο Ειδικών Θεραπειών και Δημιουργικής Απασχόλησης «ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ» με τους μικρούς εξερευνητές δημιούργησαν αποκριάτικη μάσκα, ενώ ομάδα Εθελοντών πολιτών βοήθησαν στις αποκριάτικες κατασκευές.

Όλοι μαζί συμπλήρωσαν στο τέλος ένα ποικιλόμορφο παζλ και «μπλέχτηκαν», φτιάχνοντας το «Γαϊτανάκι».

Οι πολύχρωμες κορδέλες και το κέφι πλέχτηκαν μαζί σε ένα χορό αγάπης και συμφιλίωσης που συμβολίζει τον κύκλο της ζωής, από τη ζωή στο θάνατο, από τη λύπη στη χαρά, από το χειμώνα στην άνοιξη και το αντίθετο.

Συμμετείχαν η χορευτική ομάδα Φίλων Ιδρύματος Β. Παπαντωνίου, Ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Ναυπλίου «ΧΟΡΟΚΙΝΗΣΗ», Η Σχολή Χορού Τάτση, Ο Επιμορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, Το Εργαστήρι Ελληνικού Χορού, Η χορευτική ομάδα του Πολιτιστικού Συλλόγου Ασίνης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις