Κυριακή, 28 Απρ.
24oC Αθήνα

Ναύπλιο: Πανέμορφα φλαμίνγκο έκλεψαν την παράσταση στην πόλη

Ναύπλιο: Πανέμορφα φλαμίνγκο έκλεψαν την παράσταση στην πόλη

Τα φλαμίνγκο έφτασαν στο Ναύπλιο και όσοι πρόλαβαν άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους τηλέφωνα…

Ένα κοπάδι με δεκάδες πανέμορφα φλαμίνγκο έκαναν την εμφάνιση τους στον υγρότοπο της παραλίας μεταξύ του Ναυπλίου και της Νέας Κίου στην Αργολίδα το Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023.

Τα φοινικόπτερα, όπως λέγονται, ξεκίνησαν το ταξίδι της Φθινοπωρινής μετανάστευσης των πτηνών και μετακινούνται προς την Αφρική και την Αραβική χερσόνησο.

Το όνομα φλαμίνγκο προέρχεται από την πορτογαλική ή ισπανική λέξη “flamengo”, που σημαίνει “αυτός που έχει το χρώμα της φλόγας”. Επίσης, παρόμοιο νόημα έχει και η ελληνική λέξη “φοινικόπτερος” σημαίνει “αυτός που έχει φτερά στο κόκκινο χρώμα του αίματος”.

Τα φλαμίνγκο τρέφονται κυρίως με γαρίδες, άλγες, και υδρόβια φυτά. Τα φτερά τους διαθέτουν διάφορες αποχρώσεις του πορτοκαλί και του ροζ χρώματος. Αυτό οφείλεται στις χρωστικές των τροφών που καταναλώνουν, οι οποίες περιέχουν καροτενοειδείς χρωστικές.

Τα φλαμίνγκο συχνά στέκονται στο ένα πόδι, ενώ το άλλο είναι μαζεμένο κάτω από το σώμα τους. Η αιτία αυτής της συμπεριφοράς δεν είναι πλήρως κατανοητή. Μία θεωρία είναι ότι με το να στέκονται στο ένα πόδι εξοικονομούν περισσότερη σωματική θερμότητα, δεδομένου ότι ξοδεύουν αρκετό χρόνο μέσα στο κρύο νερό.

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις