Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Ναύπλιο: Σφηκοφωλιά σε φορτηγό το… έσωσε από κλέφτες

ΦΩΤΟ από το anagnostis.org
ΦΩΤΟ από το anagnostis.org

Η μεγάλη σφηκοφωλιά, σαν ένας τεράστιος βράχος έχει “στρογγυλοκαθήσει” στη θέση του οδηγού μέχρι το τιμόνι και κανένας δεν μπορεί να πλησιάσει. Ποιος θα το περίμενε όμως, ότι αυτή η μεγάλη σφηκοφωλιά, θα αποτελούσε μια ευχάριστη έκπληξη για τον ιδιοκτήτη του φορτηγού αλλά και… μπελά για επίδοξους κλέφτες.

Η σφηκοφωλιά έχει διάμετρο τουλάχιστον ένα μέτρο και… δημιουργήθηκε στη θέση του οδηγού ενός γερανοφόρου φορτηγού που βρισκόταν σταθμευμένο σε Φωτοβολταϊκό πάρκο κοντά στο Ναύπλιο. Κανένας δεν μπορούσε να πλησιάσει στο φορτηγό, πόσο πάλλον οι κλέφτες που επιχείρησαν τα ξημερώματα της Κυριακής να το κλέψουν. Ήρθαν όμως αντιμέτωποι με την δυσάρεστη αυτή έκπληξη, με αποτέλεσμα να αναγκαστούν να φύγουν.

ΦΩΤΟ από το anagnostis.org

Το μόνο που πρόλαβαν να κάνουν, ήταν να αφαιρέσουν το πετρέλαιο από το ντεπόζιτο καυσίμων και να αφήσουν το φορτηγό ακινητοποιημένο. Οι κλέφτες παρά τα συστήματα ασφαλείας κατάφεραν να μπουν στο χώρο και να επιχειρήσουν να κλέψουν το φορτηγό. Ο συναγερμός ξεσήκωσε από τον ύπνο τον ιδιοκτήτη που πήγε στο σημείο.

Ένα περίεργο βουητό που ερχόταν από το σημείο εκείνο, τον οδήγησε στο γερανοφόρο όχημα. Τα παράθυρα ήταν σπασμένα και μαρτυρούσαν ότι είχε γίνει διάρρηξη. Η έκπληξη όμως δεν ήταν η ζημιά στα παράθυρα αλλά η τεράστια σφηκοφωλιά που είχε δημιουργηθεί στη θέση του οδηγού, καθώς και το βουητό από εκατομμύρια σφήκες, οι οποίες στην προκειμένη περίπτωση αποδείχθηκαν ο καλύτερος φύλακας.

ΦΩΤΟ από το anagnostis.org

Έτσι εξηγείται πώς τόσες φορές οι κλέφτες κατάφεραν να κλέψουν καλώδια από το πάρκο, αλλά ποτέ δεν πείραξαν το φορτηγό. Ο ιδιοκτήτης μάλιστα σκέφτεται τώρα να μην… “ξεσπιτώσει” τις σφήκες, αφού αποδείχθηκαν καλύτεροι φύλακες από τα υπερσύγχρονα συστήματα συναγερμού!

Πηγή: anagnostis

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε