Δευτέρα, 29 Απρ.
20oC Αθήνα

Ναύπλιο: «Ζούμε με τον φόβο και κάνουμε τον σταυρό μας» λέει γιατρός μετά τους πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο

Ναύπλιο: «Ζούμε με τον φόβο και κάνουμε τον σταυρό μας» λέει γιατρός μετά τους πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο

Οι πυροβολισμοί έξω από το νοσοκομείο στο Ναύπλιο, από μέλη αντίπαλων οικογενειών Ρομά, έχουν προκαλέσει αναστάτωση σε γιατρούς και ασθενείς. Ο φόβος είναι διάχυτος στο νοσηλευτικό ίδρυμα της πόλης…

Μέλη αντίπαλων οικογενειών Ρομά στο Ναύπλιο, έλυσαν τις διαφορές τους με τα όπλα. Η μάχη ξεκίνησε στους δρόμους και συνεχίστηκε έξω από το νοσοκομείο της πόλης, όπου μεταφέρθηκαν οι δύο τραυματίες. Γιατροί και ασθενείς άκουγαν φωνές και κάποιοι άρχισαν να τρέχουν προς τα ενδότερα για προστασία. Αυτές οι σκηνές όμως δεν είναι πρωτοφανείς. Όπως περιγράφουν γιατροί, ανά τακτά χρονικά διαστήματα, γίνονται στο ίδιο θλιβερό έργο θεατές. Ζητούν προστασία και φοβούνται όπως λένε, πως αν δεν ληφθούν μέτρα θα σημειωθεί τραγωδία.

«Κάθε φορά που υπάρχει εφημερία είναι η προσευχή μας, να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Συμβαίνουν συχνά πυκνά. Κάθε φορά κάνουμε το σταυρό μας. Λέμε να είναι το τελευταίο, αλλά δυστυχώς οι προβλέψεις είναι δυσοίωνες. Ζούμε κάθε μέρα με τον φόβο» λέει η Ιωάννα Αθανασούλα, αντιπρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων Νοσηλευτικής Μονάδας στο νοσοκομείο Ναυπλίου, μετά το περιστατικό με πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο το απόγευμα της Δευτέρας.

«Εχθές για άλλη μια φορά είχαμε επεισόδια στο νοσοκομείο μας από συγκεκριμένη ομάδα ανθρώπων. Ευτυχώς αυτή τη φορά δεν κινδύνευσε κάποιος από το προσωπικό και από τους εργαζόμενους και από τους υπάρχοντες ασθενείς γιατί το νοσοκομείο μας ήταν σε γενική εφημερία.

Η διένεξη δύο οικογενειών έφερε πυροβολισμούς έξω από το νοσοκομείο, ξυλοδαρμό μέσα στο νοσοκομείο μεταξύ τους με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί μεγάλη αναστάτωση. Το προσωπικό προσπαθούσε να καλύψει και να κρύψει τους ασθενείς που περίμεναν στα επείγοντα περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών να εξεταστούν, να προστατευθεί και το ίδιο και ταυτόχρονα να πρέπει ψύχραιμο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στους δύο τραυματισμένους από τις ομάδες αυτές των συγκεκριμένων ανθρώπων» περιγράφει.

Όπως λέει στη συνέχεια τα πράγματα θα μπορούσαν να εξελιχθούν πολύ χειρότερα καθώς υπήρχε κόσμος στο νοσοκομείο. «Ο κόσμος με προβλήματα έρχεται στα νοσοκομεία για να λάβει υπηρεσίες, είτε αυτό είναι εγκεφαλικό, είτε είναι καρδιολογικό, είτε αυτό είναι παιδιατρικό περιστατικό, είτε είναι γυναικολογικό, χειρουργικό. Υπάρχει κόσμος λοιπόν που περιμένει να εξεταστεί. Καταλαβαίνετε λοιπόν τι θα γινότανε αν άρχιζαν οι πυροβολισμοί να πέφτουν μέσα στο νοσοκομείο ή να φεύγουν σφαίρες αριστερά δεξιά στον κόσμο. Δεν θέλω να το διανοηθώ, δεν θέλω να το σκεφτώ καν».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις