Παρασκευή, 1 Μαρ.
11oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για τη 13χρονη που γέννησε στις τουαλέτες νοσοκομείου – «Πέρασαν για φερμουάρ την σπονδυλική στήλη»

Νέες αποκαλύψεις για τη 13χρονη που γέννησε στις τουαλέτες νοσοκομείου – «Πέρασαν για φερμουάρ την σπονδυλική στήλη»

Νέες αποκαλύψεις για τη 13χρονη μαθήτρια που γέννησε στις τουαλέτες νοσοκομείου, έφερε στο “φως” η εκπομπή “Live News” του Νίκου Ευαγγελάτου. 

Το περιστατικό αποκάλυψε το ‘Live News”, που σήμερα μετέδωσε νέες πληροφορίες για όσα συνέβησαν… παράδοξα στο επαρχιακό νοσοκομείο το περασμένο Σάββατο.

Η 13χρονη, η οποία πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με πόνους στην κοιλιά, δεν υποβλήθηκε σε υπερηχογράφημα -σύμφωνα με πληροφορίες του Live News- με τον παιδίατρο, μάλιστα να της χορηγεί κλύσμα, καθώς διέγνωσε… χρόνια δυσκοιλιότητα. «Της έδωσαν καθαρκτικό και ήπιε για να ενεργηθεί και όπως σφιγγόταν για να ενεργηθεί, της έφυγε το παιδί και έπεσε μέσα στο μπάνιο. Γιατί να μην το καταλάβουνε; Γιατί να μην το καταλάβουνε αυτοί οι άνθρωποι;».

Στο εν λόγω νοσοκομείο δεν υπάρχει γυναικολόγος αλλά ούτε και ακτινολόγος ο οποίος εκείνη την ημέρα βρισκόταν σε άδεια. Το αποτέλεσμα ήταν να διαβάσει την ακτινογραφία ο παιδίατρος με τη βοήθεια ενός χειρουργού και «πέρασαν για φερμουάρ την σπονδυλική στήλη».

«Στην ακτινογραφία δεν είδαν το παιδί. Δε ξέρω αν υπήρχε ή δεν υπήρχε ακτινοδιαγνώστης. Όμως, νομίζω μια τέτοια ακτινογραφία μπορεί να τη διαβάσει ο κάθε γιατρός. Το περιστατικό το κοίταξε και ο χειρουργός. Είπαν ότι πρόκειται για πρόβλημα που έχει στη κοιλιά, τυμπανισμό».

Περίμεναν ιδιώτη γιατρό να κόψει τον ομφάλιο λώρο

Η απίστευτη ταλαιπωρία της ανήλικης δεν σταμάτησε μόνο στη λάθος διάγνωση και τον τοκετό σε μια τουαλέτα του νοσοκομείου. Σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, αφού έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο κοριτσάκι, περίμενε να φτάσει στο νοσοκομείο ιδιώτης γυναικολόγος για να κόψει τον ομφάλιο λώρο.

«Πήγαν εκεί, είδαν το μωρό ότι είχε γεννηθεί μέσα στην τουαλέτα, το έβγαλαν. Ο ομφάλιος λώρος δεν είχε κοπεί. Κάλεσαν ιδιώτη γυναικολόγο για να κόψει τον ομφάλιο λώρο».

Το “Live News” επικοινώνησε με τη διοίκηση του νοσοκομείου για να τοποθετηθεί δημοσίως για τα όσα έλαβαν χώρα το πρωί του Σαββάτου, η οποία δεν ήθελε να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο.

«Πολύ περίεργο το περιστατικό»

Για το περιστατικό μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, τονίζοντας ότι «πάνω από όλα θα πρέπει να διευκρινιστεί η διαδικασία που έγινε όσον αφορά στο κορίτσι στο νοσοκομείο, πώς έγινε και όλα αυτά γίνονται μετά από εντολή που θα δώσει η κεντρική υπηρεσία του νοσοκομείου». «Τα απλά πράγματα, ανεξάρτητα της ιδιότητας, ο κάθε γιατρός μπορεί να τα δει», σημείωσε.

«Γιατί όλα πήγαν στραβά δεν το έχω καταλάβει, γι’ αυτό και είμαι πολύ επιφυλακτική σε όλα, είναι πολύ περίεργο το περιστατικό».

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις