Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Νέες αποκαλύψεις για το διπλό έγκλημα με αρσενικό! Στο “σκαμνί” ξανά ο λέκτορας – Τι λέει ο δικηγόρος του (video)

Νέες αποκαλύψεις για το διπλό έγκλημα με αρσενικό! Στο “σκαμνί” ξανά ο λέκτορας – Τι λέει ο δικηγόρος του (video)
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΙΝΤΙΜΕ

Είναι μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο με πρωταγωνιστή τον διακεκριμένο λέκτορα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που κρίθηκε ένοχος, για -αυτό που αρχικά έδειχνε να είναι- το τέλειο έγκλημα.

Θύματά του, ήταν η 34χρονη σύζυγός του, που όπως έκρινε η δικαιοσύνη την δηλητηρίασε αργά και βασανιστικά με Αρσενικό και η ηλικιωμένη γιαγιά της, που έφυγε ως… παράπλευρη απώλεια.

Η διπλή ανθρωποκτονία έγινε τον Αύγουστο του 2013. Ο λέκτορας καταδικάστηκε σε δις ισόβια, τον Μάρτιο του 2018. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Σχεδόν 2,5 χρόνια μετά, το σκεπτικό της πρωτοβάθμιας δικαστικής απόφασης έρχεται στο φως, αποκαλύπτοντας ανατριχιαστικές λεπτομέρειες της πρωτοφανούς υπόθεσης.

«Ο λέκτορας τον Ιούλιο του 2012 σύναψε εξωσυζυγική σχέση με μια 20χρονη φοιτήτρια. Κολακεύτηκε ιδιαίτερα από την προσοχή που έλαβε από μια τόσο νεότερη γυναίκα. Αποφάσισε πως ο γάμος του έπρεπε να τελειώσει, με τρόπο ώστε να συνεχίσει να έχει την επιμέλεια της ανήλικης κόρης του. Να δημιουργήσει νέα οικογένεια και να μην αντιμετωπίσει προβλήματα στην πανεπιστημιακή του εξέλιξη».

Click4More: Θεσσαλονίκη: Στο φως το σατανικό σχέδιο του λέκτορα που σκότωσε με αρσενικό τη σύζυγο και τη γιαγιά της!

Έτσι, έβαλε μπροστά το σατανικό του σχέδιο. Οι γνώσεις του τον βοήθησαν να «συλλάβει» την ιδέα της δηλητηρίασης με αρσενικό.

«Ύστερα από έρευνα που διενήργησε στο διαδίκτυο, συνέλαβε το σχέδιο θανάτωσης της συζύγου του με αρσενικό, τις ιδιότητες του οποίου άλλωστε γνώριζε λόγω της επιστημοσύνης του, με την πρόκληση σε αυτήν επαναλαμβανομένων περιστατικών δηλητηρίασης, ώστε να μην μπορεί να διαγνωστεί η τοξίκωσή της».

«Ήθελε να την βγάλει από τη μέση»

Η σχέση του λέκτορα με την σύζυγο του, σύμφωνα με την δικαιοσύνη ήταν τεταμένη για αρκετό διάστημα. Εκείνος ήθελε να είναι «ανώτερος» σε όλα. Η απόφασή της να πάρει διδακτορικό, τον εξόργισε. Όταν του ζήτησε διαζύγιο, ο 48χρονος απείλησε να την σκοτώσει. Την ίδια ώρα, έλεγε στην ερωμένη του ότι χωρίζει.

Click4More: Ξεσπάει ο λέκτορας μέσα από τη φυλακή για τα δις ισόβια! “Δεν πίστευα αυτό που άκουγα στα αυτιά μου”!

«Τον Ιανουάριο του 2013, είπε ψέματα στην ερωμένη του ότι είχε ξεκινήσει τη διαδικασία του διαζυγίου. Από τον Φεβρουάριο του 2013 άρχισε να χορηγεί στην σύζυγό του δόσεις αρσενικού, μέσω του νερού ή της τροφής. Η υγεία της είχε κλονιστεί και ο κατηγορούμενος είχε πειστεί για την επιτυχία του σχεδίου του»

Η παράπλευρη απώλεια της γιαγιάς

Αρχικά, οι γιατροί αδυνατούσαν να διαγνώσουν από τι έπασχε η 34χρονη γυναίκα. Μέρα με τη μέρα χειροτέρευε και κανείς δεν μπορούσε να την βοηθήσει. Τον Αύγουστο του 2013, κι ενώ η γυναίκα νοσηλευόταν, ο λέκτορας, αποφάσισε να της χορηγήσει την τελευταία και θανατηφόρα δόση αρσενικού, μέσα στο νοσοκομείο.

«Έριξε δηλητήριο στο νερό της γυναίκας του αλλά και της 85χρονης. Η γιαγιά έπεσε αμέσως σε κώμα και έχασε τη ζωή της μέσα σε λίγα 24ωρα. Ο οργανισμό της συζύγου ανταπεξήλθε, τις επόμενες τρεις μέρες, μέχρι που ο κατηγορούμενος στις 15 Αυγούστου 2013 επαναχορήγησε σε αυτήν την τελευταία και θανατηφόρα δόση αρσενικού».

Μετά το θάνατο της ο λέκτορας, έσπευσε να αποποιηθεί την περιουσία της για να αποδείξει ότι δεν είχε κανένα οικονομικό κίνητρο.

Η αποκάλυψη

Ο λέκτορας ήταν σίγουρος ότι τα είχε καταφέρει… Πλέον θα ζούσε το νέο έρωτά του με την φοιτήτρια του, που θα έφερνε στον κόσμο το παιδί του. Όμως οι επιστήμονες ήταν άλλη γνώμη. Το Μάιο του 2017, τέσσερα χρόνια μετά, κατάφεραν να δέσουν την υπόθεση και να παραπεμφθεί σε δίκη.

«Η μεθόδευση δε αυτή απαιτούσε ώριμη σκέψη, σχεδιασμό και οργάνωση, μεθοδικότητα και προσεκτικούς χειρισμούς κατά την εκτέλεση επί αρκετό χρονικό διάστημα. Σε όλο δε αυτό το χρονικό διάστημα, κατά το οποίο η Σ.Σ. υπέφερε, εκείνος παρέμενε ασυγκίνητος και ανηλεής».

Τον Δεκέμβριο του 2021, ο πανεπιστημιακός θα καθίσει πάλι στο εδώλιο του δικαστηρίου για την εκδίκαση της υπόθεσης, σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης.

Ο Νίκος Διαλυνάς, δικηγόρος του 48χρονου Λέκτορα, μίλησε στο LIVE NEWS και τον Νίκο Ευαγγελάτο για το σκεπτικό της απόφασης την οποία χαρακτήρισε καλή για… κουβέντα σε καφενείο. Ο κύριος Διαλυνάς σημείωσε ότι ο εντολέας του επιμένει 100% ότι δεν έχει σχέση με όλα αυτα.

Τόνισε δε, ότι και ο ίδιος είχε δηλητηριαστεί όπως και το παιδί.

«Αυτά που γράφει το σκεπτικό της αποφάσεως που γράφτηκε 2,5 χρόνια μετά τη δίκη και μετά από επανειλημμένες αναφορές που κάναμε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου είναι πολύ καλά να λέγονται σε ένα καφενείο, στο σπίτι με φίλους μας αλλά πρέπει να αποδεικνύονται κιόλας και τέτοια απόδειξη δυστυχώς γι αυτούς που εξέδωσαν την απόφαση δεν υπάρχει», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι ο πελάτης του «καταδικάστηκε για το ότι Αύγουστο μήνα, σε κοινό θάλαμο με άλλους δύο ασθενείς, έβαζε αρσενικό στο νερό της γυναίκας του ενώ υπήρχαν δύο άλλοι ασθενείς στον ίδιο θάλαμο».

Αποκάλυψε μάλιστα ότι κάλεσε ειδική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης που θα εξετάσει στο σπίτι που έμεναν, την ύπαρξη του αρσενικού.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις