Παρασκευή, 23 Φεβ.
16oC Αθήνα

Νέες μαρτυρίες και περιγραφές για το βιασμό του 19χρονου ΑμεΑ

Νέες μαρτυρίες και περιγραφές για το βιασμό του 19χρονου ΑμεΑ

Η υπόθεση με την κατ΄ εξακολούθηση σωματική – ψυχική κακοποίηση και σύμφωνα με την ιατροδικαστική και ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη τον βιασμό του 19χρονου σήμερα Γιάννη, από τις Βουκολιές Χανίων, έχει συγκλονίσει την Κρήτη και ολόκληρη τη χώρα.

Σύμφωνα με μαρτυρία στην ΕΡΤ Χανίων από άνθρωπο που γνώριζε τον άτυχο νέο, από τα πρώτα χρόνια της ζωής του βίωνε την εγκατάλειψη και την κακομεταχείρηση, μένοντας με τον πατέρα και τον παππού του.

Σύμφωνα με το ψυχιατρικό πόρισμα της 15ης Ιουλίου 2021, το παιδί «…πάσχει από μέτρια νοητική στέρηση. Δεν εμφανίζει διαταραχές του συναισθήματος, ούτε ψυχωσικές εκδηλώσεις. Κατά την προφορική εξέταση επιβεβαίωσε πλήρως τις αναφορές των κοινωνικών υπηρεσιών σχετικά με την τραυματική παρά φύσει σεξουαλική κακοποίηση που υπέστη προ τετραετίας περίπου από….».

Click4More: Χανιά: Ο 19χρονος ΑμεΑ μιλάει στο Live News για τον βιασμό και την κακοποίηση του

Στο πόρισμα ο ψυχίατρος τονίζει ότι «ο δείκτης νοημοσύνης του δεν τον βοηθά στην αυτοπροστασία του από παρόμοια συμβάντα, αλλά και ότι ενδεχομένως να αποκρύψει τα ανωτέρω συμβάντα, προκειμένου να διαφυλάξει την όποια σχέση έχει με τον πατέρα του».

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το παιδί μεγάλωνε ουσιαστικά στα σπίτια των γειτόνων, οι οποίοι το φρόντιζαν όσο μπορούσαν.

Το 19χρονο σήμερα αγόρι, για την σεξουαλική κακοποίησή του έχει μιλήσει για περισσότερους από δύο – τρεις ενήλικες. Οι καταθέσεις του, στις κοινωνικές υπηρεσίες, στον ψυχίατρο, στον ψυχολόγο, στην αστυνομία και στον εισαγγελέα είναι σαφείς, χωρίς ανακρίβειες ή αντιφάσεις.

Και ενώ για την υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν στην Ασφάλεια δύο ιερείς, ενώ έχει ήδη προφυλακιστεί ο πατέρας του -για ενδοοικογενειακή βία- και ο 67χρονος φίλος του για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό του ανυπεράσπιστου παιδιού, οι άνθρωποι που νοιάζονται γι αυτόν, ζητούν να μην υπάρξει συγκάλυψη, να μην ξεχαστεί αυτή η ιστορία.

 

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις