Τετάρτη, 1 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της μικρής Μαλένας που αξιολογούνται

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Αυτές είναι οι τελευταίες φωτογραφίες της μικρής Μαλένας που αξιολογούνται

Λίγες ώρες μετά τη νέα συνέντευξη της μητέρας των αδικοχαμένων Παιδιών από την Πάτρα, το φως της δημοσιότητας βλέπουν δύο φωτογραφίες της μικρής Μαλένας, που πέθανε το 2019…

Η μικρή Μαλένα ήταν το πρώτο παιδί της οικογένειας από την Πάτρα, που πέθανε, με τις συνθήκες θανάτου της, να παραμένουν αδιευκρίνιστες. Στην κατάθεσή της, η 33χρονη μητέρα άφηνε αιχμές για τους γιατρούς που όπως έλεγε τις κρίσιμες στιγμές δεν ήξεραν τι έπρεπε να κάνουν. Οι γιατροί από την πλευρά τους, τόνιζαν πως ειδοποιήθηκαν με καθυστέρηση, όταν το αγγελούδι ήταν ήδη νεκρό και δεν υπήρχαν περιθώρια να επανέλθει.

Ένα από τα στοιχεία που έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις είναι οι εκδορές στη μύτη της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας που έφυγε από τη ζωή, το 2019. Πρόκειται για ένα στοιχείο, το οποίο αναμένεται να επανεξεταστεί, καθώς πιθανολογείται ότι το είδος των εκδορών στη μύτη είναι δύσκολο να προκλήθηκαν από τα χέρια ενός παιδιού.

Συγκεκριμένα, τα τραύματα ήταν ψηλά και στο πλάι της μύτης του παιδιού και όχι στη βάση, ενώ είχαν διαγώνια φορά. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία του νοσοκομείου, το παιδί δε φόρεσε μάσκα όσο καιρό νοσηλεύτηκε. Στις επίμαχες φωτογραφίες που δημοσιεύει η εφημερίδα «ΜΠΑΜ στο ρεπορτάζ» διακρίνονται οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας.

Εκτός από τις εκδορές, στα φωτογραφικά ντοκουμέντα απαθανατίζεται και η ερυθρότητα στο δεξί μάγουλο του 3,5 ετών κοριτσιού. Πλέον, οι φωτογραφίες αυτές και ο πλήρης ιατρικός φάκελος του παιδιού επανεξετάζονται από τους ειδικούς. Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, οι «γρατζουνιές», οι οποίες καταγράφηκαν μέσω της ιατροδικαστικής έκθεσης ενδέχεται να οδηγήσουν ορισμένα από τα επόμενα βήματα της αστυνομικής έρευνας.

Πριν από λίγες μέρες, η αποκάλυψη του Βασίλη Λαμπρόπουλου στο Live News για τις συνθήκες θανάτου της μικρής Μαλένας το 2019, ήρθε να ταράξει ακόμα περισσότερο τα νερά στο θρίλερ της Πάτρας. Όπως ανέφερε ο αστυνομικός συντάκτης της εκπομπής, γιατρός που έζησε τον θάνατο του παιδιού τον Απρίλη του 2019 υποστηρίζει πως η μητέρα που ήταν μαζί της στο μονόκλινο δωμάτιο, τους ειδοποίησε περίπου 5 λεπτά μετά το θάνατο του παιδιού της.

Η κατάθεση της γιατρού έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αντίστοιχη της 33χρονης μητέρας, που είχε κάνει λόγο για υποτονική αντίδραση και έλλειψη βασικών γνώσεων τόσο από τους γιατρούς όσο και από το νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου.

«Οι γιατροί ήταν σε δωμάτιο άλλου ασθενούς. Εκεί τους βρήκε η μητέρα της Μαλένας, που περιγράφει ότι τους έψαχνε. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές έδρασαν άμεσα, παρότι όταν τους κάλεσε η μητέρα το παιδί ήταν ήδη νεκρό. Ήταν μελανό, είχε μυδρίαση και δεν είχε σφυγμό.»

Οι γιατροί που μπήκαν στο μονόκλινο δωμάτιο, κλήθηκαν από τους αστυνομικούς να περιγράψουν τις εικόνες που αντίκρισαν με την 33χρονη μητέρα να βρίσκεται δίπλα τους: «Δεν υπήρχαν ενδείξεις ότι η ίδια προσπάθησε να επαναφέρει το παιδί της. Ήταν σε τέτοια θέση, σαν να μην το άγγιξε καθόλου. Αυτό μου είπαν οι συνάδελφοι. Ούτε βέβαια και η ίδια ποτέ ισχυρίστηκε ότι προσπάθησε να το επαναφέρει» είχε επισημάνει γιατρός.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις