Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και το σημείο που στάθηκε

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Η κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη για τον θάνατο της Τζωρτζίνας και το σημείο που στάθηκε

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, περιέγραψε στην ανακρίτρια όλα όσα έζησε στην Πάτρα, όταν η Τζωρτζίνα βρέθηκε μυστηριωδώς να δίνει μάχη για τη ζωή της…

Ο Ανδρέας Ηλιάδης πάλεψε για να παραμείνει η Τζωρτζίνα στη ζωή και ήταν εκείνος που ουσιαστικά κίνησε τις διαδικασίες για να πάρει η υπόθεση με τα νεκρά παιδιά από την Πάτρα, τις διαστάσεις που έχει σήμερα. Ο διευθυντής στη ΜΕΘ του νοσοκομείου μίλησε στην ανακρίτρια για όλα εκείνα που του έκαναν εντύπωση πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η 8χρονη τότε Τζωρτζίνα, βρέθηκε να παλεύει για τη ζωή της. Με όλες τις εξετάσεις να βγαίνουν καθαρές και όλα τα επεισόδια να καταγράφονται όταν δεν υπήρχαν κοντά της γιατροί.

Οι συγκινητικές δηλώσεις του, προσερχόμενος στην ανακρίτρια Αθηνών, για να καταθέσει σχετικά με το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας Δασκαλάκη, «επικάλυψαν», ως φαίνεται, το περιεχόμενο της κατάθεσής του, που ούτως ή άλλως είναι μυστικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Πελοπόννησος, ο κ. Ηλιάδης φαίνεται να υποστήριξε την προσωπική του θέση – ως επιστήμονας – για το εύρημα του ενζύμου «τροπονίνη» στις εξετάσεις της μικρής και το οποίο ενδεχομένως να μπορεί να «φωτίσει» κάτι ιδιαίτερο στη δικαστική υπόθεση. Πρόκειται για το στοιχείο που έκανε εντύπωση και στην οικογένεια της κατηγορούμενης, όταν προ ημερών ζήτησε και πήρε από το ΠΓΝΠ τον ιατρικό φάκελο της Τζωρτζίνας, για να δει την ένδειξη της «τροπονίνης» – ουσία της καρδιάς – αντί για 10 να εμφανίζεται στο 485!

Ο κ. Ηλιάδης, στην κατάθεσή του, αφού ανέφερε πως το στοιχείο της «τροπονίνης» ήταν πράγματι μόνο για μια μέρα και έπεσε την επομένη, εξήγησε πως μια τιμή που πέφτει σχεδόν αμέσως είναι ένας παράγοντας που έχει αρθεί. Επί της ουσίας, όμως, κατέθεσε ότι το εύρημα δεν προήλθε από την ίδια την καρδιά, αλλά ενδεχομένως από εξωγενή παράγοντα και ανάφερε ως δηκτικό παράδειγμα, ότι πρώτα και κύρια ένα στοιχείο που δυσπραγεί την καρδιά είναι το οξυγόνο. Ως ένζυμο, δε, αποκλειστικό της καρδιάς, δεν επιτρέπει να παραληφθεί ή να αποκλειστεί η πιθανότητα να είναι και αποτέλεσμα ενεργοποίησης του βηματοδότη που είχε το παιδί.

Το «κομβικό» στοιχείο της «τροπονίνης» ο κ. Ηλιάδης, όχι μόνο το χαρακτήρισε θέμα που η απλή Ιατρική δεν μπορεί να λύσει, αλλά ζήτησε να διερευνηθεί από πιο εξειδικευμένους επιστήμονες. Αν αυτοί καταλήξουν πως το εύρημα προήλθε από «χέρι», το οποίο και προκάλεσε την απώλεια οξυγόνου, τότε αυτό θα αφορά πράξη που θα ‘χει γίνει στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πάτρας, απ΄όπου η 9χρονη διακομίσθηκε στο ΠΓΝΠ.

Σύμφωνα με το pelop.gr, τα δραματικά 55 λεπτά ανάνηψης της Τζωρτζίνας κατέθεσε στην Ανακρίτρια Αθήνας ο επικεφαλής αναισθησιολόγος του «Καραμανδανείου» Νοσοκομείου Παίδων Πάτρας, Ιωάννης Χασαπόπουλος. «Αν δεν είχαμε σώσει τον Απρίλιο του 2021 το παιδι, σήμερα δεν θα είχαμε αυτές τις εξελίξεις. Θα επρόκειτο για έναν ακόμη αιφνίδιο θάνατο. Την ώρα της ανάνηψης δεν κοιτάζουμε ποιος είναι μπροστά – πίσω, αλλά σημασία για μάς έχει μόνο η αναζωογόνηση του παιδιου. Οταν καταφέραμε να το επαναφέρουμε τα συναισθήματά μας ήταν συγκλονιστικά», είπε. Για δε τη συμπεριφορά της μάνας και του πατέρα σημείωσε, ότι Μάνος ήταν πιο ψυχραιμος και η Ρούλα Πισπιρίγκου αμίλητη. Κατέθεσαν ακόμη δύο παιδιατροι κι ένας παιδονευρολογος.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις